Joensuun Popmuusikot ry

Syksyn piristykseksi musakoulutusta alan huipuilta!

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu Pro- ja Joensuu Rock Academy -hankkeet tuovat taas Suomen huippunimiä kouluttamaan pohjoiskarjalaisia muusikoita ja alan yrityksiä! Loppusyksyn aikana vierailemaan saapuvat mm. Maija Vilkkumaa ja Mikko von Hertzen. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.


pe 4.11. Ammattina laulunteko muille artisteille: Aku Rannila ja Saara Törmä
pe 11.11. Rähinällä maineeseen: Essi Kivitie /Rähinä Records
ke 16.11. Roolileikit sanojen takana: Maija Vilkkumaa
pe 18.11. Miten minusta tuli minä: Mikko von Hertzen
ma 21.11. Ammattina laulunteko ja muusikkous: Samuli Sirviö
ti 13.12. Some-markkinointi: Valtteri Lindholm / Varusteleka LOPPUUNVARATTU

Ammattina laulunteko muille artisteille: Aku Rannila ja Saara Törmä
pe 4.11. klo 19:00 Kerubi, Rajakapteenin pirtti

Säveltäjä Aku Rannila ja sanoittaja Saara Törmä ovat rautaisia ammattilaisia. He ovat tehneet musiikkia mm. Lauri Tähkälle, Antti Tuiskulle, Jesse Kaikurannalle, Laura Närhelle, Johanna Kurkelalla ja Jannalle. Biisikatalogista löytyy mm. hitit “Peto on irti”, “Kaunis rietas onnellinen” sekä “Sä ansaitset kultaa”. Keskustelussa Rannilan ja Törmän kanssa käsitellään freelance-säveltäjän/sanoittajan arkea: miten he osaavat asettua eri artistien asemaan tehdessään heille kappaleita, kuinka he ovat päässeet alalle ja mitä vaaditaan, että uusia työtilaisuuksia tulee vuodesta toiseen.

Rähinällä maineeseen: Essi Kivitie /Rähinä Records
pe 11.11. klo 15:00 Kerubin Sali

Rähinä Records on yksi Suomen merkittävimmistä levy-yhtiöistä. Yhtiötä luotsaa eteenpäin toimitusjohtaja Essi Kivitie. Mikä tekee Rähinästä Rähinän? Millaisia artisteja sinne haetaan? Miten Kivitie näkee alan tulevaisuuden, mitä mahdollisuuksia nuorilla on?

Roolileikit sanojen takana: Maija Vilkkumaa
ke 16.11. klo 18:00 Kerubin Sali

Maija Vilkkumaa on yksi arvostetuimmista kotimaisista lauluntekijöistä. Hänen persoonallinen tyylinsä kirjoittaa ja säveltää on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen moniin ihmisiin. Vilkkumaan kanssa käydään läpi hänen tapaansa rakentaa sanoituksia ja sävellyksiä sekä keskustellaan siitä, millaisin keinoin hän on pyrkinyt uudistamaan ilmaisuaan pari vuosikymmentä kestäneen uransa aikana.

Miten minusta tuli minä: Mikko Von Hertzen
pe 18.11. klo 15:00 Kerubi, Rajakapteenin pirtti

Mikko von Hertzen kertoo minkä tien hän on kulkenut pikkupojasta festivaalien päälavoille. Mitä se on vaatinut ja mihin ollaan tähdätty? Miten ulkomailla keikkaileminen eroaa Suomen keikkalavoista. Mikko von Hertzen valottaa myös miten hänen biisinsä syntyvät.
Mikko von Hertzen on Von Hertzen Brothers-yhtyeen laulaja, kitaristi ja lauluntekijä. Hän on soittanut myös rumpuja Egotrippi ja Lemonator-yhtyeissä.

Ammattina laulunteko ja muusikkous: Samuli Sirviö
ma 21.11. klo 17:00 Pakkahuone

Samuli Sirviön nimi ei ole vielä monille tuttu, mutta hänen kappaleiltaan on nykyisin mahdoton välttyä. Sirviön sävellyksiä ja tuotantojälkeä löytyy mm. Ellinooran uusimmalta albumilta. Taajaan radiossa soineet Carrie, Leijonakuningas ja Rakkauden kesä ovat hienoja näytteitä Sirviön osaamisesta. Ellinoora-projektin lisäksi hän toimii myös useissa muissa bändeissä kitaristina, tuottajana ja sovittajana. Hän on tehnyt yhteistyötä säveltäjän tai muusikon roolissa mm. Pyhimyksen, Jannika B:n, Arttu Wiskarin, Diandran ja Antti Tuiskun kanssa. Sirviön kanssa keskustellaan siitä, mihin kaikkeen muusikon ja lauluntekijän pitää nykyisin taipua, mikäli haluaa elättää itsensä soittamalla ja säveltämällä.

Some-markkinointikoulutus: Valtteri Lindholm / Varusteleka
ti 13.12. klo 15:00 Kerubin Sali LOPPUUNVARATTU

Varustelekan markkinointi on rohkeaa ja se erottuu joukosta. Sosiaalisen median hyödyntäminen on tärkeä osa heidän liiketoimintaansa ja he osaavat sen hyvin.
Valtteri Lindholm on Varustelekan perustaja ja omistaja. Hän käy koulutuksessaan läpi yritysten mahdollisuuksia hyödyntää sosiaalista media ja Varustelekan tapaa toteuttaa mm. Facebook-markkinointia. Aiheita käydään läpi käytännön vinkkien ja hyvien esimerkkien kautta, rahasummia tai käyttäjämääriä salaamatta. Koulutus käy niin konkareille kuin alkutaipaleella oleville; tarjolla oikeita, hyödyllisiä neuvoja some-markkinoinnin maailmasta!
Paikkoja rajoitetusti, ilmoittaudu ajoissa.

**
Pumppu Pro-hanke kehittää paikallisten muusikoiden musiikintekotaitoja, edistää musiikkialan palveluliiketoiminnan syntymistä ja auttaa alan opiskelijoita ymmärtämään laajemmin alan työllistymismahdollisuuksia. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.

Joensuu Rock Academy -hankkeen tavoitteena on edistää musiikin avulla nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja arjen hallintaa. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus ja Joensuun Kaupunki.