Joensuun Popmuusikot ry

Kevät täynnä koulutuksia!

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu Pro- ja Joensuu Rock Academy –hankkeet ovat loppusuoralla, mutta silti Joensuun kevät on täynnä Suomen huippunimiä kouluttamassa pohjoiskarjalaisia muusikoita ja alasta kiinnostuneita! Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.


ke 1.3. Kiertuemanagerina ympäri Suomea: Janne "Pööki" Hallenberg
ke 15.3. Opetellaan puhumaan rahasta: Lottaliina Pokkinen / Muusikoiden liitto
to 16.3. Managerointi ja urasuunnittelu: Tina Jukarainen / Fullsteam
ti 28.3. Keikkailu meillä ja muualla: Pekka Kupiainen
to 27.4. Musamedia: Mikko Meriläinen / Soundi
to 4.5. Mitä keikkailu maksaa? Heidi Aho / Fullsteam


1.3. klo 18 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Kiertuemanagerina ympäri Suomea: Janne "Pööki" Hallenberg

Pööki on se tyyppi jolle soitetaan kun Rammstein on tulossa Suomeen ja tarvitaan ihminen bändin ja järjestäjän välille. Viime kesän Pööki kiersi Cheekin kanssa pitkin Suomea, sillä suomalaisten bändien tuotannot ovat kasvaneet niin isoiksi että kiertuemanageri tarvitaan mukaan. Mitä työ ylipäätään on ja miksi kiertuemanu tarvitaan? Mitä vinkkejä on tarttunut hihaan nuorille bändille?

15.3. klo 15:00 Kerubin Sali
Opetellaan puhumaan rahasta: Lottaliina Pokkinen / Muusikoiden liitto

Neuvottelutaito on muusikolle ansaitsemisen näkökulmasta lähes yhtä tärkeä taito kuin soittotaito. Muusikot joutuvat vuositasolla neuvottelemaan useita kertoja omista palkkioistaan eri tahojen kanssa, joten raha-asioista puhuminen ja sopimusehdoista neuvotteleminen kuuluu jokaisen soittajan arkeen.

Muusikkojen liiton juristi Lottaliina Pokkinen on kirjoittanut Muusikon sopimusoppaan ja työstää parhaillaan kirjaa neuvottelemisen taidosta. Hänen luennollaan käydään läpi neuvottelutekniikkaa, erilaisia muusikoiden sopimuksia sekä muusikon henkilöverotusta ja verovähennysoikeuksia.

16.3. klo 18:00 Kerubi
Managerointi ja urasuunnittelu: Tina Jukarainen / Fullsteam

Mitä aloittelevan artistin kannattaa ottaa huomioon urasuunnittelussaan ja mitä hyötyä managerista on artistin uran alkuvaiheessa? Tästä tulee kertomaan Tina Jukarainen, joka analysoi myös, millainen on potentiaalinen artisti managerin näkökulmasta ja mitä artistin kannattaa ottaa huomioon manageria etsiessään. Jukarainen manageroi pop-artisti Iltaa sekä Crimson Sun ja Red Moon Architect -nimisiä metallibändejä. Lisäksi hän työskentelee Fullsteam Managementillä kaikkien yhtiön edustamien artistien ja managerien kanssa.

28.3. klo 17:30 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Keikkailu meillä ja muualla: Pekka Kupiainen

Kupiaisen Pekka on tuttu hahmo joensuulaisille, joka viime aikoina on kiertänyt Euroopan keikkapaikkoja Michael Monroen äänimiehenä sekä toiminut Ilosaarirockin, Provinssin ja Flown tuotantopäällikkönä. Miten kotimaassa ja ulkomailla kiertäminen eroavat toisistaan. Miten lämppäribändit sopivat kuvioon? Mitä festarikeikoilla pitää ottaa huomioon? Kupiainen käy läpi hyviä ja huonoja esimerkkejä vuosien varrelta!

27.4. klo 17:00 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Musamedia: Mikko Meriläinen / Soundi

Mikä on musiikkimedian kenttä tällä hetkellä? Mitä mahdollisuuksia aloittelevalla bändillä on saada näkyvyyttä musamediassa? Käytännön vinkkejä median lähestymiseen ja vinkkejä haastattelutilaisuuksiin tulee jakamaan Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen.

4.5. klo 18:00 Kerubin Rajakapteenin pirtti
Mitä keikkailu maksaa? Heidi Aho / Fullsteam

Miten keikkailun kulurakenne syntyy ja mitä kuluja kannattaa ottaa huomioon? Mitä artistille voisi jäädä läpi loppuunmyydystä keikasta kun mietitään mitä kuluja voisikaan olla. Miten lipunhinta määräytyy? Heidi Aho on Fullsteamin toimitusjohtaja ja hänen kädenjälkensä näkyy niin festivaali-, konsertti- kuin klubituotannoissa.

**

Pumppu Pro tukee biisintekijöitä ja bändejä matkalla kohti ammattilaisuutta ja sparraa pohjoiskarjalaisten lauluntekijöiden sävellyksiä ja sanoituksia paremmiksi alan huippujen avulla. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.

Joensuu Rock Academy -hankkeen tavoitteena on edistää musiikin avulla nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja arjen hallintaa. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus ja Joensuun Kaupunki.