Joensuun Popmuusikot ry

Soittoklinikoiden sarja jatkuu!

Joensuu Rock Academy -hankkeen syksyllä aloittama soittoklinikoiden sarja saa jatkoa, kun paikalle saapuvat kitaristi Timo Kämäräinen ja basisti Lauri Porra. Koulutukset ovat ikärajattomia ja pääsymaksuttomia. Ilmoittautuminen klinikoihin onnistuu täällä.

La 20.5. klo 16:00 Kitarassa Timo Kämäräinen
Ma 22.5. klo 18 Bassossa Lauri Porra


Kitarassa Timo Kämäräinen
La 20.5. klo 16, konservatorion auditorio

Timo Kämäräisen vaihtaessa 11-vuotiaana kitaran ja pianonsoiton sähkökitaraan, ei paluuta entiseen enää ollut, vaan instrumentti vei mennessään. Opinnot Kuopion musiikkilukiossa ja konservatoriossa, Stadian pop/jazz-linjalla sekä Sibelius-Akatemiassa ovat taanneet sen, että tämä monitaituri voi tehdä ihan mitä haluaa, kun on kyse Suomen musiikkikentästä. Kämäräinen on työskennellyt studiomuusikkona useiden satojen raitojen verran ja vaikuttanut lukuisissa rock- ja jazz -kokoonpanoissa, joista lyhyesti mainittakoon Eeppa Ursin Band, Pepa Päivinen, Ismo Alanko säätiö, Olavi Uusivirta, TOOT TOOT ja omaa nimeään kantava Timo Kämäräinen Band. Kämäräisen uraa värittää soittamisen lisäksi tuottajan rooli.

Kokemusta, tietoa ja taitoa. Näillä ainesosilla syntyy varmasti antoista soittoklinikka Kämäräisen johdolla.

Bassossa Lauri Porra
Ma 22.5. klo 18 Kerubin Sali

Lauri Porra on monipuolinen ja taidokas muusikko joka tunnetaan ympäri maailmaa. Suurimmalle kuulijakunnalle hän on tullut tutuksi Stratovarius-yhtyeen basistina. Porra on tullut tutuksi myös klassisen musiikin piireistä työskennellessään muusikkona useissa eri sinfoniaorkestereissa, sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa. Porra on tämän lisäksi säveltänyt musiikkia useisiin eri elokuviin, tv-sarjoihin, radioon ja tv-mainoksiin. Vuoden 2016 VOITTO-gaalassa Porran sävellys Visit Finlandin mainokselle palkittiin vuoden mainosmusiikiksi, jonka lisäksi hän oli ehdolla samaisena vuonna Harpa Nordic film composer awardin saajaksi Berliinissä.