Joensuun Popmuusikot ry

Ilosaarirock toi Joensuuhun 14,3 miljoonaa euroa

Ilosaarirock toi Joensuuhun 14,3 miljoonaa euroa Ilosaarirock selvitti viime kesän festivaalin aluetaloudellisen vaikutuksen. Uuden kävijäennätyksen tehnyt festivaali toi Joensuun alueelle selvityksen mukaan yhteensä 14 330 906 euroa. Summassa on laskettu yhteen arvio asiakkaiden rahankäytöstä festivaalilla ja sen ulkopuolella sekä Ilosaarirockin omat ostot. Selvityksessä oli mukana projektitoimisto Proper Oy.

- Yleispätevää mallia tapahtuman aluetaloudellisen vaikutuksen laskemiseen ei ole, mutta selvityksemme mukaan Ilosaarirockin maakuntaan jättämä raha on vähintään 14 miljoonaa euroa. Lisäksi tapahtuman sosiaaliset ja imagolliset hyödyt ovat valtavat, toteaa Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

- Aluetaloudellisen vaikuttavuuden arvioinnissa ei huomioitu Popmuusikoiden sidosryhmien ja muiden alueen organisaatioiden panostuksia tapahtumaviikonlopun yhteydessä, joten todellinen vaikuttavuus on todennäköisesti merkittävästi suurempi. Kävijäaineistojen analyysin perusteella festivaalin laajeneminen kolmepäiväiseksi lisäsi tapahtuman vaikuttavuutta huomattavasti jatkaa Proper Oy:n Teemu Purmonen.

Ilosaarirock keräsi vuonna 2017 Laulurinteen tapahtumapuistoon ennätykselliset 67 000 kävijää kolmen päivän aikana. Festivaalin edellinen kävijäennätys, 55 000 kävijää, on vuodelta 2013. Ilosaarirock selvitti aluetaloudellisen vaikutuksensa edellisen kerran samana vuonna. Vuonna 2013 festivaali toi Joensuuhun 10,5 miljoonaa euroa.

- Ilosaarirock on kasvanut tasaisesti viime vuosina. Laajensimme aluetta vuonna 2012 ja viime kesänä teimme tapahtumasta kokonaan kolmipäiväisen. Nämä muutokset näkyvät myös maakuntaan jäävän rahan määrässä. Tällä hetkellä meillä on tavoitteena vakiinnuttaa tapahtuma uudelle tasolleen. Viime kesänä möimme kaksi kolmesta päivästä loppuun, jospa tulevana menisi se kolmaskin, Hattunen päättää.

Ilosaarirockin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan muun muassa pohjoiskarjalaisia bändejä ja artisteja. Yhdistyksen rahasto on jakanut apurahoina yli 300 000 euroa maakunnan elävän musiikin hyväksi. Rahasto myöntää tukea kolme kertaa vuodessa.