Joensuun PopmuusikotKerubi

Kiinnostaako Ilosaarirock? Tarjolla luovan alan harjoittelupaikkoja!

Su 24.10.2012 10:52

Joensuun Popmuusikot ry on vuosittain tarjonnut monille tapahtumatuottajatoivoille ja muuten vaan luovasta alasta kiinnostuneille oivallisia harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja. Lisäksi vuosien saatossa on leivottu monenlaisia opinnäytteitä, selvityksiä ja tutkimuksia, joiden ideoita on koostettu yhdessä alasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa.

Mikäli sinua kiinnostaa työharjoittelu tapahtumajärjestämisen korkeakoulussa Ilosaarirockissa, lue lisää.


Mikä ihmeen Popmuusikot?

Joensuun Popmuusikot ry on vuonna 1971 perustettu elävän musiikin yhdistys, joka edistää ja tukee popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa. Yhdistys tunnetaan parhaiten Ilosaarirock-festivaalista, joka järjestettiin ensimmäistä kertaa kesällä 1971 Joensuun Ilosaaressa. Nykyisin Popparit on aktiivinen kulttuurialan toimija, joka ei karsasta ruohonjuuritason puuhailun ohella suurempiakaan kuvioita. Poppareiden hihasta löytyy festivaaleja, klubeja, keikkamatkoja, monentasoista yhteistyötä, treenikämppäkuvioita, vapaaehtoishommia, kansainvälisiä projekteja ja jopa kokonainen kulttuurikeskus alkuperäisessä Ilosaaressa. Yhdistyksen toimintaan kuuluvat mm. Ilosaarirockin ja Rokumentti-elokuvafestivaalin järjestäminen sekä apurahojen jakaminen yhdistyksen rahastosta. Yhdistyksen järjestämä Ilosaarirock-tapahtuma on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä rockfestivaaleista. Festivaali tunnetaan omaleimaisesta tunnelmasta, hyvistä palveluista ja tässä päivässä elävästä ohjelmasta.


Ilosaarirock on tapahtumatuottajan korkeakoulu: työharjoitteluun Poppareille?

Popmuusikoilla ja yhdistyksen omistamissa yhtiöissä on mahdollista suorittaa erilaisia työharjoitteluja ja työoppimisjaksoja. Tehtäviä on monenlaisia ja harjoittelijoille on tarvetta ympäri vuoden. Harjoittelutehtäviä ja sisältöä suunnitellaan aina yhdessä opiskelijan omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaan. Tehtävät voivat olla tuotantoassistentin tehtäviä eri tapahtumissa, eri toimipisteiden vastaavan hoitajan tehtäviä esimerkiksi Ilosaarirockissa tai Rokumentissa tai muita tehtäviä yhdistyksen erilaisiin kehitystoimiin liittyen.

Viime vuosina harjoittelijoita on toiminut muun muassa Ilosaarirockin leirintäalueiden vastuuhenkilöinä, aluetuotannon assistenttina, myyntipaikkavastaavana ja kuljetusvastaavana. Kaikissa tehtävissä harjoittelijat oppivat organisointi- ja paineensietokykyä, toimimista erilaisten ihmisten kanssa ja työskentelemään itsenäisesti jonkin vastuualueen vastaavana. Jokainen saa kokemusta myös esimiestehtävistä. Poppareilla pääsee näkemään ja kokemaan tapahtumatuottamisen arjen ja vaatimukset. Ilosaarirockin harjoittelun aikana järjestetään koko festivaaliorganisaatiolle erilaisia koulutuksia, joihin sinulla harjoittelussasi on mahdollisuus ottaa osaa.

Koska tehtäviä löytyy monipuolisesti, on tarvetta myös erilaisille harjoittelijoille. Olet sitten restonomi, medianomi, kulttuurituottaja, tradenomi tai yhteisöpedagogi tai mikä muu, löytynee sinulle passeli tehtävä omia opintojasi tukemaan. Tulevana vuonna etsitään harjoittelijoita mm. Ilosaarirockin tuotantoon ja erilaisiin järjestelytehtäviin. Harjoittelun voi suorittaa myös järjestötyön ja yhdistystoiminnan kehittämisen näkökulmasta. Harjoittelua ja työssäoppimista voidaan myös nivoa osaksi selvitystöiden tekemistä.

Mikäli sinua kiinnostaa harjoittelu tai selvitystöiden toteuttaminen Popmuusikoissa, ota yhteyttä ja jätä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse 15.1.2013 mennessä. Sovitaan aika tapaamisella ja keskustellaan asiasta lisää. Suosimme harjoittelijavalinnoissa tapahtumatuottamisesta ja tuotannosta kiinnostuneita opiskelijoita koulutusalasta riippumatta. Lisäksi suosimme pitkiä, useamman kuukauden harjoittelujaksoja.


Vailla opinnäytetyön aihetta?

Popmuusikoiden ja Ilosaarirockin ympärille kietoutuvista ilmiöistä on tehty useita erilaisia tutkimuksia ja opinnäytetöitä. Aiheet ovat vaihdelleet Ilosaarirockin asiakasasiakasprofilointien tai taloudellisten vaikutusten selvityksistä vapaaehtoisuutta, imagollisia vaikutuksia ja ympäristöasioita käsitteleviin tutkimuksiin. Tällä hetkellä kaivataan selvityksiä mm. Ilosaarirockin asiakkaista, Pohjois-Karjalan alueen bänditoiminnan tilasta ja tulevaisuudenkuvista sekä nuorten musiikin kuluttamisen tavoista, treenikämppätoiminnasta ja tulevaisuuden malleista, Suomen festivaalikentän työllisyysvaikutuksista, elävän musiikin toiminnan aluetaloudellisista vaikutuksista yleisesti ja monesta muustakin aiheesta.

Pohjois-Karjalan elävän musiikin ja populaarikulttuurin kenttä kehittyy koko ajan. Mikäli sinulla on kiinnostusta tutkia tai selvittää tähän liittyviä ilmiöitä, ota yhteyttä! Autamme mielellämme hahmottamaan erilaisia selvitystöitä ja opinnäytteitä. Tämä auttaa myös meitä jäsentämään tulevaisuutta. Pistä vaikka sähköpostia, niin lähdetään liikkeelle.


Markku Pyykkönen
Toiminnanjohtaja
Joensuun Popmuusikot ry

Puh: 050 354 9068
Email: markku.pyykkonen@ilosaarirock.fi

Lataa tämä PDF-tiedostona_____________

Tämä on vanha uutinen. Poppareiden ajankohtaiset tiedotteet löydät täältä.

Uutisarkisto

Tälle sivulle on arkistoitu vanhat tiedotteemme. Löydät Popmuusikoiden ajankohtaiset uutiset täältä.

Joensuun Popmuuskot ry Ilosaaririrock Rokumentti Rock Film Festival Joensuun Töminä Oy Ravintola Kerubi