Joensuun Popmuusikot ry

Joensuun Popmuusikot ry jakanut yli 300 000 euroa Pohjois-Karjalan popmusiikille

Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto on jakanut vuodesta 1997 lähtien avustuksia pohjoiskarjalaisille bändeille, artisteille ja tapahtumille. Avustuksia jaetaan nykyisin kolme kertaa vuodessa. Yhteensä rahasto on jakanut olemassaolonsa aikana 234 427,78 euroa avustuksina, jotka on kohdistettu popmusiikin harrastamiseen Pohjois-Karjalassa. Lisäksi vuosina 2003-2010 on myönnetty erityisavustuksia noin 60 000 euroa.

Rahastolta on hakenut tukea yhteensä 530 hakijaa, joista 70% on saanut avustuksen. Rahastosta tukea ovat saaneet alkutaipaleellaan muun muassa Joensuusta lähtöisin olevat yhtyeet Stella, 51koodia, Eläin, Hullut Hattuset, James the Beaver ja Insomnium. Lisäksi rahaston erityisapurahaa ovat saaneet esimerkiksi Rääkkylän Kihaus, Mahti ry, Jazzkerho-76 sekä Puhoksen musiikkileirin bändilinja.

Popmuusikoiden rahastosta voi hakea avustusta yksityishenkilö tai yhteisö. Tuki myönnetään harkinnan mukaan popmusiikkiin liittyviin hankkeisiin ja kustannukset korvataan joko kokonaan tai osittain. Samalla hakijalle myönnetään enintään yksi apuraha vuoden välein. Seuraavan kerran rahasto myöntää apurahoja tammikuussa. Haku on jatkuvasti käynnissä.

Lisätietoja Joensuun Popmuusikot ry:n rahastosta: www.popmuusikot.fi/rahasto.php