Joensuun PopmuusikotKerubi

Tarjolla luovan alan harjoittelupaikkoja

Su 17.11.2013 18:00

Joensuun Popmuusikot ry on elävän musiikin yhdistys, joka tarjoaa vuosittain monille tapahtumatuottajatoivoille ja luovasta alasta kiinnostuneille oivallisia työharjoittelupaikkoja. Vuosien saatossa on myös toteutettu monenlaisia opinnäytetöitä, selvityksiä ja tutkimuksia, joita on ideoitu yhdessä alasta kiinnostuneiden opiskelijoiden kanssa. Mikäli sinua kiinnostaa työharjoittelu tapahtumajärjestämisen korkeakoulussa Ilosaarirockissa, lue lisää.


Mikä on Popmuusikot ry?

Joensuun Popmuusikot ry on vuonna 1971 perustettu elävän musiikin yhdistys, joka edistää ja tukee popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa. Yhdistys tunnetaan parhaiten Ilosaarirock-festivaalista, joka on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä rockfestivaaleista. Festivaali tunnetaan omaleimaisesta tunnelmasta, hyvistä palveluista ja monipuolisesta ohjelmasta. Popparit on lisäksi aktiivinen kulttuurialan toimija, joka ei karsasta ruohonjuuritason puuhailun ohella suurempiakaan kuvioita. Poppareiden hihasta löytyy festivaaleja, klubeja, keikkamatkoja, monentasoista yhteistyötä, treenikämppäkuvioita, vapaaehtoishommia, kansainvälisiä projekteja ja jopa kokonainen kulttuurikeskus ravintola Kerubi. Yhdistyksen toimintaan kuuluu lisäksi muun muassa Rokumentti-elokuvafestivaalin järjestäminen sekä apurahojen jakaminen yhdistyksen rahastosta.


Ilosaarirock on tapahtumatuottajan korkeakoulu: työharjoitteluun Poppareille?

Popmuusikoilla on mahdollista suorittaa erilaisia työharjoitteluja ja työoppimisjaksoja. Tehtäviä on monenlaisia ja harjoittelijoille on tarvetta ympäri vuoden.

Viime vuosina harjoittelijoita on toiminut muun muassa Ilosaarirockin leirintäalueiden vastuuhenkilöinä, aluetuotannon assistenttina, myyntipaikkavastaavana ja kuljetusvastaavana. Harjoittelijat oppivat kaikissa tehtävissä organisointi- ja paineensietokykyä, toimimista erilaisten ihmisten kanssa ja työskentelemään itsenäisesti jonkun vastuualueen vastaavana. Jokainen harjoittelija saa rutkasti vastuuta ja kokemusta esimiestehtävistä. Poppareilla pääsee näkemään ja kokemaan tapahtumatuottamisen arjen ja vaatimukset. Ilosaarirockin harjoittelun aikana järjestetään erilaisia koulutuksia koko festivaaliorganisaatiolle, joihin sinulla harjoittelussasi on mahdollisuus ottaa osaa.

Harjoittelutehtäviä ja sisältöä suunnitellaan yhdessä opiskelijan omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaan. Olet sitten restonomi, medianomi, kulttuurituottaja, tradenomi tai yhteisöpedagogi tai mikä muu, niin sinulle löytynee passeli tehtävä omia opintojasi tukemaan.

Tulevana vuonna etsitään harjoittelijoita muun muassa Ilosaarirockin tuotantoon ja erilaisiin järjestelytehtäviin. Harjoittelun voi suorittaa myös järjestötyön ja yhdistystoiminnan kehittämisen näkökulmasta. Harjoittelua ja työssäoppimista voidaan myös nivoa osaksi selvitystöiden tekemistä.


Vailla opinnäytetyöaihetta?

Popmuusikoiden ja Ilosaarirockin ympärille kietoutuvista ilmiöistä on tehty useita erilaisia tutkimuksia ja opinnäytetöitä. Aiheet ovat vaihdelleet Ilosaarirockin asiakasasiakasprofilointien tai taloudellisten vaikutusten selvityksistä vapaaehtoisuutta, imagollisia vaikutuksia ja ympäristöasioita käsitteleviin tutkimuksiin.

Pohjois-Karjalan elävän musiikin ja populaarikulttuurin kenttä kehittyy koko ajan. Tällä hetkellä kaivataan opinnäytetyön tekijöitä muun muassa seuraaville aiheille: kansainvälisen vapaaehtoistyön kehittäminen Ilosaarirockiin ja Ilosaarirockin tuotannon laatujärjestelmän kehittäminen. Lisäksi tarjolla on valtakunnallisia selvitystöitä festivaali- tai klubialan työllistymiseen ja tulevaisuuden näkymiin liittyen. Toki otamme mielellään uusia ideoita opinnäytetöistä vastaan! Tämä auttaa meitä myös jäsentämään tulevaisuutta. Popmuusikoilla on toteutettu myös toiminnallisia opinnäytetöitä.


Miten?

Mikäli sinua kiinnostaa harjoittelu tai selvitystöiden toteuttaminen Popmuusikoissa, ota yhteyttä ja jätä vapaamuotoinen hakemuksesi ja ansioluettelosi sähköpostitse 20.12.2013 mennessä. Sovitaan aika tapaamisella ja keskustellaan asiasta lisää. Suosimme harjoittelijavalinnoissa tapahtumatuottamisesta ja tuotannosta kiinnostuneita opiskelijoita koulutusalasta riippumatta. Lisäksi suosimme pitkiä, useamman kuukauden harjoittelujaksoja.


Lisätietoja opinnäytetöistä ja selvityksistä:

Markku Pyykkönen
Toiminnanjohtaja
Joensuun Popmuusikot ry
Puh: 050 354 9068
Sähköposti: markku.pyykkonen@ilosaarirock.fi

Lisätietoja harjoitteluista ja harjoittelijahakemukset:

Katri Kilpiä
Tuottaja
Joensuun Popmuusikot ry
Puh: 040 706 8878
Sähköposti: katri.kilpia@ilosaarirock.fi_____________

Tämä on vanha uutinen. Poppareiden ajankohtaiset tiedotteet löydät täältä.

Uutisarkisto

Tälle sivulle on arkistoitu vanhat tiedotteemme. Löydät Popmuusikoiden ajankohtaiset uutiset täältä.

Joensuun Popmuuskot ry Ilosaaririrock Rokumentti Rock Film Festival Joensuun Töminä Oy Ravintola Kerubi