Joensuun Popmuusikot ry

Pumppu-hanke järjestää ilmaisia musiikkityöpajoja helmikuussa

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu 013 -hanke järjestää helmikuussa neljä ilmaista työpajaa paikkakunnan muusikoille. Ensimmäisessä työpajassa käsitellään bänditoiminnan rahaliikennettä ja osakeyhtiöitä. Toisessa työpajassa opastetaan DJ-toiminnan perusteisiin ja laitteistoon. Kolmas työpaja, biittipaja, keskittyy hip hop -biittien työstämiseen. Viimeisessä työpajassa neuvotaan bändejä keikkatilanteen tekniikassa soundcheckeistä monitorointiin.

Ensimmäinen työpaja järjestetään Kerubin Salissa keskiviikkona 12.2. kello 12. Bändien rahaliikenteeseen opastavat Happoradio-yhtyeen perustajajäsen ja rumpali Markku DeFrost sekä toista albumiaan valmisteleva laulaja Jannika B.

DJ-toimintaa ja biittien tekoa opastaa Suomen tunnetuimpiin tiskijukkiin kuuluva DJ Polarsoul. Mies on toiminut myös tuottajana muun muassa Asan ja Julma Henrin levyillä. Hänen oma tuottaja-albuminsa Pilvilinna julkaistiin viime vuonna. DJ-työpaja järjestetään keskiviikkona 19.2. ja biittipaja torstaina 20.2.

Keikkatyöpajassa kouluttajana toimii pitkän linjan joensuulainen miksaaja Jani Salomaa. Salomaa on kiertänyt keikkalavoja muun muassa Stellan, Antti Tuiskun ja Suvi Teräsniskan kanssa. Keikkatyöpaja järjestetään Kerubin Salissa tiistaina 25.2.

DJ-, biitti- ja keikkatyöpajoihin pääsee kymmenen ihmisistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset otetaan vastaan osoitteessa www.popmuusikot.fi/seminaarit.

Pumppu 013 -hanke käynnistyi syyskuussa. Hankkeen tarkoituksena on parantaa pohjoiskarjalaisten musiikintekijöiden liiketoimintamahdollisuuksia ja tukea lahjakkaita tekijöitä ammattimaisempaan toimintaan.


Keikat ja laskut – bänditoiminnan rahaliikenne Kerubin Salissa ke 12.2. klo 12-16
Vapaa pääsy • ei ikärajaa

Klo 12:00 Tervehdyssanat

Klo 12:15 Markku DeFrost : osakeyhtiö - hyöty ja haaste

Markku DeFrost on Happoradio-yhtyeen rumpali ja perustajajäsen. DeFrost käy puheenvuorossaan läpi yrityksen perustamisen vaiheet, osakassopimukset, lakisääteiset velvollisuudet, palkan maksamisen ja eläkkeet, arvonlisäveron vaikutuksen sekä perusteita sopimuksista. Kyseessä ei kuitenkaan ole yrityksen perustamisen ABC, vaan DeFrost kertoo osakeyhtiöstä bändien näkökulmasta. Omien kokemuksiensa pohjalta hän valaisee bändien yhtiöittämisen haasteita ja hyötyjä.

Klo 14:00 Jannika B: tee-se-itse-ura

Jannika B on suomalainen laulaja, jonka esikoisalbumi Kaikki rohkeus ilmestyi vuonna 2013. Jannika aloitti albumin teon omalla riskillään halutessaan toteuttaa unelmansa. Työn edetessä ja menestyksen kolkutellessa Jannika huomasi tarvitsevansa isomman tiimin ympärilleen. Alkuvuodesta 2012 Jannika B solmi mittavan yhteistyösopimuksen Sony Musicin kanssa.

"Tee-se-itse-popitar" -lempinimen saanut artisti on osoittanut, että unelmat voivat toteutua jos vain tahto ja rohkeus riittävät. Puheenvuorossaan Jannika B avaa tietänsä levyttäväksi artistiksi ja yrittäjäksi.

Klo 15:15 Joensuun Yrityshautomo: jeesiä yrityksen perustamiseen

Joensuun Yrityshautomo tarjoaa organisoitua tukea, ohjausta ja neuvontaa yrityksen perustamisessa, suunnittelussa ja kehittämisessä. Loppupuheenvuorossa Yrityshautomo kertoo miten se voi auttaa yrittäjyydestä kiinnostuneita yhtyeitä.


DJ-työpaja Joensuun Popmuusikot ry:n tiloissa (Suvantokatu 1-3) ke 19.2. klo 14
Vapaa pääsy • ei ikärajaa • rajoitettu määrä paikkoja (10) yksi paikka jäljellä!

DJ Polarsoul on yksi Suomen tunnetuimmista tiskijukista. Klubikeikkojen ohella Polarsoul kiertää Suomea Asan kiertue-DJ:nä. Mies on toiminut myös tuottajana muun muassa Asan ja Julma Henrin levyillä. Hänen oma tuottaja-albuminsa Pilvilinna julkaistiin viime vuonna. Funky Awards on palkinnut Polarsoulin kaksi kertaa Suomen parhaimpana klubi-DJ:nä. DJ-työpajassa Polarsoul käy läpi DJ-toiminnan perusteita ja keikkakalustoa. Mies kertoo samalla omista töistään ja työskentelymetodeistaan. Työpajassa varataan aikaa myös harjoitteluun ja omien töiden mukaan tuominen on mahdollista.


Biittipaja Joensuun Popmuusikot ry:n tiloissa (Suvantokatu 1-3) to 20.2. klo 14
Vapaa pääsy • ei ikärajaa • rajoitettu määrä paikkoja (10) täynnä!

Miten biittejä tehdään? Mikä on sample? Miten tietokoneella tehdään musiikkia? Muun muassa Asan levyjä tuottanut DJ Polarsoul opastaa biittityöpajassa hip hop -biittien työstämiseen. Työpaja sopii kaikille hip hopin ja elektronisen musiikin tekemisestä kiinnostuneille.


Keikkatyöpaja Kerubin Salissa ti 25.2. klo 17
Vapaa pääsy • ei ikärajaa • rajoitettu määrä paikkoja (10) loppuunvarattu.

Jani Salomaa on toiminut teknikkona ravintola Kerubissa ja kiertänyt Suomea Stellan, Antti Tuiskun ja Suvi Teräsniskan kanssa. Työpajassa käydään yksityiskohtaisesti läpi keikalle valmistautuminen (lavakartta ja kanavalista, ennakkotiedot, aikataulut, omien laitteiden tunteminen, varavehkeet, backline) sekä toiminta keikkapaikalla (virittäminen, turvalliset sähköt, soundchek, monitorointi, mikrofonit, mikserit, miksaajat). Työpajassa eri termit käydään läpi ja opastetaan miten keikasta voi tehdä pienellä vaivalla paremman. Lisäksi työpajassa opastetaan muutamien harjoitusten avulla kuinka keikan lisäksi myös treenikämpälle voi saada paremman soundin ja kuunteluolosuhteet.