Joensuun Popmuusikot ry

Popparit perustamassa bändien taloa

Bändien taloa suunnitellaan osoitteeseen Jääkärinkatu 1. Kauan kaavailtu bändien talo eli treenikämppärakennus on viimein lähellä toteutumista. Popparit on suunnittelut ja selvitellyt uusien treenikämppien perustamista Joensuuhun jo vuosia ja nyt asia on ratkeamassa.

Popparit teki Joensuun kaupungille ostotarjouksen Penttilässä sijaitsevasta kiinteistöstä osoitteessa Jääkärinkatu 1. Kaupunkirakennelautakunta hyväksyi ostotarjouksen yksimielisesti tiistaina 25.2. Ennen sopimuksen allekirjoittamista kiinteistöön tehdään tarvittavat kuntoselvitykset. Kaupan toteutuessa yhdistys perustaa Jääkärikadulle elävän musiikin harjoitustilan, joka pitää sisällään treenikämppiä, työhuoneita ja monitoimitilan.

Joensuun Popmuusikot ry on teettänyt suunnitelman Jääkärinkadun kiinteistön saneerauksesta sekä talon käytön ja remontoinnin rahoituksesta. Saneeraus maksaa selvityksen mukaan noin 300 000 euroa.

- Summa on iso, mutta jos kuntoselvityksissä ei tule vastaan yllätyksiä, saneeraus saadaan käyntiin pikaisesti. Remontti käynnistyy viimeistään kesällä ja tilaa päästään kalustamaan loppuvuodesta. Tavoite on, että bändit pääsevät muuttamaan taloon ensi vuoden alussa, kertoo Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Saneerauksessa kiinteistö peruskorjataan ja sisätilat äänieristetään. Testauksia äänieristyksestä on jo tehty. Naapurusto otetaan huomioon kaikissa suunnitteluvaiheissa.

- Sopimuksen syntyessä järjestämme pikapuoliin tapaamisia naapureiden, bändien, virkamiesten ja rahoittajien kanssa. Näin saadaan luotua yhteiset pelisäännöt talon käytölle, Pyykkönen toteaa.

Jääkärinkadun kuntoselvitykset toteutetaan maalis-huhtikuun aikana, jonka jälkeen bändien talon perustaminen varmistuu. Yhdistys tiedottaa asiasta bändeille tällä verkkosivulla sekä Joensuun Popmuusikot ry:n Facebook-sivulla.