Joensuun Popmuusikot ry

Pumppu-hankkeen ilmaiset seminaarit ja workshopit jatkuvat

Poppareiden Pumppu-hanke järjestää keväällä ison kasan erilaisia seminaareja ja workshopeja bändeille. Kaikki seminaarit pidetään Kerubin tilossa (Siltakatu 1) paitsi 9.5. Artistin toimintasuunnitelma-koulutus pidetään Poppareiden toimistolla (Suvantokatu 1) ja ne ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Seminaareihin voit ilmoittautua täällä.

Ke 26.03. klo 14: Muusikon sopimukset -luento
Pe 28.03. klo 13: Räppi-luento: MC Särre
Pe 28.03. klo 14: Räppi-workshop: MC Särre
Ke 02.04. klo 12: Levy-yhtiön A&R ja tiedotus
Ke 09.04. klo 12: Musa & osuuskunta -seminaari
Ke 23.04. klo 12: Keikkamyynti ja talous -seminaari
Pe 09.05. klo 16: Artistin toimintasuunnitelma -koulutus (huom! paikkana Poppareiden toimisto Suvantokatu 1)

Ke 26.03. Muusikon sopimukset
Muusikon sopimukset -luennolla musiikkialan sopimuksiin erikoistunut asianajaja Kari Karjalainen kertoo seikkaperäisesti erilaisista sopimuksista ja tekijänoikeuksista, jotka liittyvät olennaisesti bändien uraan. Karjalainen on Suomen tärkeimpiä asiantuntijoita musiikkipuolella. Hän keskittyy luennossaan erityisesti levytys- ja kustannussopimuksiin sekä 360-malliin.

Pe 28.03. Räppi-luento: MC Särre
Luento pohjustaa iltapäivän räppi-workshopia. Helsinkiläinen rap-artisti ja Basso-lehden entinen päätoimittaja MC Särre eli Miika Särmäkari perehdyttää kuulijat räpin tekemisen saloihin. Mc Särrellä on lähes viidentoista vuoden kokemus hiphop-musiikin ja rap-tekstien kokoamisesta ja tuotannosta. Oman palkitun Loost Koos -yhtyeen, soolotuotannon ja improvisoidun freestyle-rapin tuoman kokemuksen pohjalta, hän osaa tehokkaasti valmentaa ja ohjata nuoria oman tietotaitonsa pohjalta.

Pe 28.03. Räppi-workshop: MC Särre
Luennon jälkeen MC Särre pitää workshopin kymmenelle ensimmäisenä ilmoittautuneelle. Särren workshopin aikana tutustutaan rap-musiikin esittämiseen ja tekstintuottamiseen sekä itseluottamuksen ruokkimiseen ja oman persoonallisen äänen huomaamiseen. Työpajan aikana kirjoitetaan, sovitetaan ja esitetään (vapaaehtoisesti / ei esiintymispakkoa) rap-riimejä, säkeistöjä ja tekstejä sekä poistetaan kehityksen tiellä olevia ennakkoluuloja. Työpajan aikana tutustutaan myös improvisoidun freestyle-rapin esittämistekniikoihin.
Ilmoittautuminen täällä, paikkoja workshopiin on rajoitetusti.

Ke 02.04. Levy-yhtiön A&R ja tiedotus -seminaari
Seminaarissa keskustellaan levy-yhtiön A&R:n toimista ja tiedottamisesta, siitä miten bändi saa musiikkinsa esille levy-yhtiöille, medialle ja yleisölle. A&R on henkilö, joka kiinnittää uudet bändit levy-yhtiölle, valitsee tuottajat ja studiot.Seminaarin vieraaksi saapuvat KHY Suomen Musiikki Oy:n perustaja Kari Hynninen sekä Sonyn marketing manager/tiedottaja Katja Vauhkonen. Hynninen on työskennellyt urallaan mm. PMMP:n, Apocalyptican, Jukka Pojan ja Egotripin kanssa. Vauhkonen toimii tällä hetkellä mm. Happoradion, Stam1nan, Jannika B:n ja Pariisin Kevään promotoinnin parissa.

Ke 09.04. Musa & osuuskunta -seminaari
Huhtikuun toisessa seminaarissa sukelletaan osuuskuntatoiminnan saloihin. Useat taiteilijat ja muusikot huolehtivat kirjanpidostaan erilaisten osuuskuntien kautta. Osuuskunta on helppo tapa kokeilla yrittäjyyttä siten, ettei toiminta vaaranna työttömyysturvaa. Puhumassa on Christophe Montulet Lilith-osuuskunnasta, Meri-Ellen Pystynen Korpipaja-osuuskunnasta ja Tuomo Roivas Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK oy:stä. Lilithiin kuuluvat mm. A.W. Yrjänä, Kauko Röyhkä ja Herra Ylppö. Korpipaja tuottaa esimerkiksi Erätulilla-ohjelmaa. JOSEK oy auttaa joensuulaisia yrityksiä ja kertoo mitä jeesiä voi saada osuuskunnan perustamiseen.

Ke 23.04. Keikkamyynti ja talous -seminaari
Huhtikuun kolmannessa seminaarissa keskitytään keikkamyyntiin ja keikkojen talouteen. Puhumassa ovat keikkamyyjät Feniks Willamo Fullsteam-yhtiöstä, Mikko Varjamo My Music Agencylta sekä Juha Lassila Piikkikasvilta. Seminaarissa keskitytään siihen miten keikkamyyjän saa, mitä keikkamyyjä tekee on ja miten niistä keikoista voisi saada rahaa. Lisäksi seminaarissa avataan kiertueiden budjettia.

Pe 09.05. Artistin toimintasuunnitelma -koulutus HUOM! paikkana Poppareiden toimisto
Toukokuussa paikalle saapuu Mikko Puska, joka opastaa bändejä toimimaan tavoitteellisesti. Mm. Telakka-ravintolassa, Provinssirockissa ja Musiikki & Media -tapahtumassa työskennellyt Puska on ollut mukana luomassa MATS:ia eli musiikkialan toimintasuunnitelmaa. Suunnitelma auttaa bändejä hahmottamaan uraansa ja saavuttamaan tavoitteensa määrätietoisella työllä. Kolmituntisessa koulutuksessa käydään läpi toimintasuunnitelman aihepiirit ja Puska antaa vinkkejä bändin toiminnan edistämiseen. Koulutusta kehuttu ympäri Suomen erittäin hyödylliseksi.

Seminaareihin voit ilmoittautua täällä.


**

Pumppu 013 -hankkeen tarkoituksena on parantaa pohjoiskarjalaisten musiikintekijöiden liiketoimintamahdollisuuksia ja tukea lahjakkaita tekijöitä ammattimaisempaan toimintaan. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.