Joensuun Popmuusikot ry

Rokumentissa roimasti musasemppoja!

Poppareiden Pumppu-hanke järjestää Rokumentissa ison kasan erilaisia seminaareja bändeille. Seminaareissa käsitellään biisin tekemistä, tuottajan roolia ja selvitetään mikä se Teosto oikein on. Seminaarit pidetään Pakkahuoneella (Rantakatu 2B) ja Teatteriklubilla (Rantakatu 20, HUOM! Vaihtunut paikka). Studiossa Riku Mattilan kanssa-luento, mikä pidetään SF Sound Studiolla (Vanha Nurmeksentie 82 A) ja ne ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Seminaareihin voit ilmoittautua täällä


Ke 12.11. klo 17: Biisin tekemisen vaikeus: Jouni Hynynen
To 13.11. klo 17: Teosto Roast
Pe 14.11. klo 10-15 Studiossa Riku Mattilan kanssa (SF Sound Studio)
Pe 14.11. klo 17: Mihin tuottajaa tarvitaan: Riku Mattila (Teatteriklubi, HUOM! Paikka vaihtunut)

Ke 12.11.
Biisin tekemisen vaikeus: Jouni Hynynen
Pakkahuone / klo 17:00

Kuinka kännykkään vihelletystä epävireisestä vihellyksestä tulee tunnettu, festarikansaa hypyttävä hittibiisi? Miten teksti syntyy? Miten bändi työskentelee studiossa? Miten yhdistää normaali arki ja rockelämä? Näihin kysymyksiin vastaa Kotiteollisuus-yhtyeen biisintekijä ja laulaja Jouni Hynynen.

Seminaarin alussa Teosto kertoo, miksi musiikintekijän kannattaa liittyä Teoston asiakkaaksi.

To 13.11.
Teosto Roast
Pakkahuone / klo 17:00

Nyt pistetään Teoston immeiset totuuden eteen. Seminaarissa Teostolta tentataan totuus siitä, mihin muusikoiden rahat menevät ja mitä hyötyä Teostoon liittymisestä on. Vai onko siitä hyötyä? Teostoa kuumottaa Janne Sivonen ja myös yleisöllä on vastuu keskeyttää ja kysyä kaikkea asioita, jotka mieltä painavat.

Pe 14.11. / klo 10-15
Studiossa Riku Mattilan kanssa
SF Sound Studio, Vanha Nurmeksentie 82 A
Rajoitettu määrä paikkoja, 10 ensimmäistä mahtuu. Ilmoittautuminen sitova.

Riku Mattila esittelee albumituotantojaan avaamalla Pro Tools -sessioita. Hän käy yksityiskohtaisesti läpi kappaleiden tuotanto,- äänitys ja sovitusprosessia. Riku Mattila on kitaristi, säveltäjä ja palkittu tuottaja. Hän on tuottaja-uransa aikana tuottanut yli 60 albumia. Mattila on saanut vuoden tuottaja Emma-palkinnon useina vuosina.

Pe 14.11.
Mihin tuottajaa tarvitaan: Riku Mattila
Teatteriklubi / klo 17:00 HUOM! Paikka vaihtunut!

Mitä tarkoittaa tuottaja ja mihin sitä tarvitaan? Työstään kertomassa esimerkkien avuin tuottaja Riku Mattila. Riku Mattila on kitaristi, säveltäjä ja palkittu tuottaja. Hän on tuottaja-uransa aikana tuottanut yli 60 albumia. Mattila on saanut vuoden tuottaja Emma-palkinnon useina vuosina.

Seminaarin alussa Teosto kertoo, miten rahavirrat jakautuvat eri tekijöiden välillä.

Ennakkoilmoittautumiset täällä

Musaseminaarit järjestää Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu 013-hanke yhteistyössä säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n kanssa.

**

Pumppu 013 -hankkeen tarkoituksena on parantaa pohjoiskarjalaisten musiikintekijöiden liiketoimintamahdollisuuksia ja tukea lahjakkaita tekijöitä ammattimaisempaan toimintaan. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.