Joensuun Popmuusikot ry

Suomen tähtituottajat kouluttavat paikallisia muusikoita

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu013-hanke järjestää loppuvuoden aikana lukuisia ilmaisia koulutustilaisuuksia pohjoiskarjalaisille muusikoille. Kouluttajiksi on haalittu joukko kotimaisen musiikkialan raskaan sarjan ammattilaisia. Joensuuhun saapuvat muun muassa Riku Mattila, Risto Asikainen, Jukka Immonen, Petri Alanko ja Mika Jussilla. Tilaisuudet järjestetään marras- ja joulukuun aikana ja niihin voi ilmoittautua täältä. Kaikki seminaarit ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

Ke 12.11. Biisin tekemisen vaikeus: Jouni Hynynen
To 13.11. Teosto Roast
Pe 14.11. Studiossa Riku Mattilan kanssa
Pe 14.11. Mihin tuottajaa tarvitaan: Riku Mattila
Ke 26.11. Masterclass of mastering: Mika Jussila
Pe 28.11. Peli- ja mainosmusiikki: Petri Alanko
Ti 02.12. Biisipaja Risto Asikainen (vain kutsusta)
Ti 02.12. Luento – miten hitit syntyvät: Risto Asikainen & Eero Tolppanen
Ke 3.12. Biisipaja: Jukka Immonen (vain kutsusta)
Ke 3.12. Luento – miten hitit syntyvät: Jukka Immonen

Ke 12.11.
Biisin tekemisen vaikeus: Jouni Hynynen
Pakkahuone / klo 17:00

Kuinka kännykkään vihelletystä epävireisestä vihellyksestä tulee tunnettu, festarikansaa hypyttävä hittibiisi? Aihetta valottamassa Kotiteollisuus-yhtyeen biisintekijä ja laulaja Jouni Hynynen.
Seminaarin alussa Teosto kertoo, miksi musiikintekijän kannattaa liittyä Teoston asiakkaaksi.

To 13.11.
Teosto Roast
Pakkahuone / klo 17:00

Nyt pistetään Teoston immeiset totuuden eteen. Seminaarissa Teostolta tentataan totuus siitä, mihin muusikoiden rahat menevät ja mitä hyötyä Teostoon liittymisestä on. Vai onko siitä hyötyä?

Pe 14.11. / klo 10-15
Studiossa Riku Mattilan kanssa
SF Sound Studio, Vanha Nurmeksentie 82 A
Rajoitettu määrä paikkoja, 10 ensimmäistä mahtuu. Ilmoittautuminen sitova.
Riku Mattila esittelee albumituotantojaan avaamalla Pro Tools -sessioita.

Pe 14.11.
Mihin tuottajaa tarvitaan: Riku Mattila
Teatteriklubi / klo 17:00 HUOM! Paikka vaihtunut

Mitä tarkoittaa tuottaja ja mihin sitä tarvitaan? Työstään kertomassa esimerkkien avuin tuottaja Riku Mattila.
Seminaarin alussa Teosto kertoo, miten rahavirrat jakautuvat eri tekijöiden välillä.

Ke 26.11. klo 16-20
Masterclass of mastering: Mika Jussila
SF Sound Studio, Vanha Nurmeksentie 82 A
Rajoitettu määrä paikkoja, 10 ensimmäistä mahtuu. Ilmoittautuminen sitova.

Mitä masterointi on ja mihin sitä tarvitaan? Työstään kertomassa esimerkkien avuin Mika Jussila. Jussilalla on 30-vuoden perspektiivi suomalaiseen studio- ja levy-yhtiöbisnekseen ja hän on masteroinut uransa aikana yli 3500 albumia. Musadiggari ja intohimoinen musiikinkuluttaja Jussila kertoo masteroinnin teknisen puolen lisäksi studiotyön henkisestä ja mentaalipuolesta.

Pe 28.11.
Peli- ja mainosmusiikki: Petri Alanko
Pakkahuone / klo 19:00

Miten pelien, mainoksien ja elokuvien musiikki syntyy ja elääkö sillä? Miten töitä saa ja miten ne kannattaa hinnoitella? Mistä inspiraatio ja miten synnyttää lopputulos, johon kaikki ovat tyytyväisiä? Työstään kertomassa Petri Alanko. Alanko on säveltäjä ja äänisuunittelija, jonka musiikkia on kuultu mm. Alan Wake –pelissä. Hän on tehnyt tilaustyönä myös mainos- ja elokuvamusiikkia. Mittavaa kokemusta perinteisen muusikon arjesta ja kiertue-elämästä on kertynyt Hausmyllyn ja Neon 2 -yhtyeiden riveissä.

Ti 2.12.
Miten hitit syntyvät? Risto Asikainen ja Eero Tolppanen
Kerubin Sali / klo 15:00

Risto Asikainen on monille tuttu biisintekijä, joka on kirjoittanut tolkuttoman määrän hittejä, jotka ovat soineet suomalaisilla radiokanavilla. Moni ei kuitenkaan tiedä sitä, että hänen taidoilleen on kysyntää myös kansainvälisesti. Asikainen on ollut mukana yli tuhannella julkaisulla eikä hittiputkelle ole loppua näkyvissä. Mihin hänen tuotteliaisuutensa perustuu? Lahjakkuuteen vai kovaan työntekoon? Mistä Asikainen nauttii työssänsä eniten? Miten hänen uransa on rakentunut ja mistä kaikki alkoi?

Riston kanssa tiivistä yhteistyötä tekee Elemens Musicin Eero Tolppanen. Tolppanen työskentelee biisintekijöiden kanssa markkinoiden heidän kappaleita levy-yhtiöille ja artisteille. Elementsin säveltäjät ovat saavuttaneet menestystä kotimaan markkinoiden lisäksi ulkomailla: tänä syksynä Thomas Kirjonen oli mukana kirjoittamassa kappaletta albumille, joka päätyi yhdysvaltain albumilistan vitoseksi. Luennolla Tolppanen kertoo työstään artistien ja levy-yhtiöiden kanssa ja kuinka on mahdollista saavuttaa kansallista ja kansainvälistä menestystä lauluntekijänä tai tuottajana.

Ke 3.12.
Miten hitit syntyvät? Jukka Immonen
Kerubin Sali / klo 16:00

Mikä tekee biisistä kiinnostavan, miten sävellykset syntyvät? Miten kappale saatetaan demosta levytettävään muotoon ja radioiden soittolistoille? Missä kulkee sävellyksen ja tuotannon välinen raja? Voiko hyvällä tuotannolla pelastaa kappaleen sävellyksellisiä puutteita? Työstään tuottajana ja säveltäjänä kertomassa Jukka Immonen. Immonen on vaikuttanut useiden kotimaisten ja ulkomaisten artistien levyillä säveltäjänä, tuottajana, äänittäjänä, miksaajana, muun muassa Jenni Vartiaisen, Anna Abreun, Anssi Kelan, Asan, Redraman, norjalaisen Margaret Bergerin ja ruotsalaisen Vincentin levyillä.

Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

Rokumentin musaseminaarit järjestetään yhteistyössä säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n kanssa.

**
Pumppu 013 -hankkeen tarkoituksena on parantaa pohjoiskarjalaisten musiikintekijöiden liiketoimintamahdollisuuksia ja tukea lahjakkaita tekijöitä ammattimaisempaan toimintaan. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.