Joensuun Popmuusikot ry

Neroutta jaossa – huippuammattilaiset kouluttaa

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu013-hanke lähestyy loppuaan mutta tahti ei hiivu. Keväälle hanke järjestää lukuisia ilmaisia koulutustilaisuuksia pohjoiskarjalaisille muusikoille. Kouluttamassa ovat mm. Mariska, Anssi Kippo, Aksim ja Jodarok sekä Aija Puurtinen ja Emma Salokoski. Tilaisuudet järjestetään maalis-huhtikuun aikana ja niihin voi ilmoittautua täällä. Kaikki seminaarit ovat ilmaisia ja ikärajattomia.

Ke 25 – to 26.3. Räpit ja biitit: Aksim ja Jodarok
Ti 31.3. Toimiva akustiikka - Janne Riionheimo
Ti 7.4. Oma ääni – Aija Puurtinen ja Emma Salokoski
Ke 8.4. Musa-alan tulevaisuustunnit – Pauli Komonen
To 9.4. Studiossa Anssi Kipon kanssa
To 23.4. Kuinka sanat syntyvät?- Mariska

Ke 25.3. – to 26.3. klo 16-20
Räpit ja biitit: Aksim ja Jodarok
Joensuun Popmuusikoiden toimisto, Suvantokatu 1-3
Ilmoittautuminen on sitova

Aksimin ja Jodarokin johdolla perehdytään rap-musiikin saloihin. Kahden illan työpajassa on mahdollisuus päästä tekemään itse riimejä ja räppäämään yhdessä Jodarokin kanssa sekä tutustumaan siihen, miten Aksim hoitaa DJ:n tonttia ja tuottaa biittejä mm. Mustalle Barbaarille ja Kemmurulle.

Ti 31.3. klo 12-20
Toimiva akustiikka - Janne Riionheimo
Pakkahuone, Rantakatu 2

Akustiikka. Hertsi-Heikkien hifistelyä vai todellinen ilmiö? Mihin kaikkeen akustiikka vaikuttaa ja mihin toimivaa akustiikkaa tarvitaan niin säveltäjän työhuoneessa kuin isossa studiossakin.
Akustiikkakonsultti Janne Riionheimo on suunnittelut yli 50 äänistudiota, lukuisia muusikoiden työhuoneita, treenikämppiä, koti- ja elokuvateattereita sekä esitystiloja. Luennolla käydään läpi studioakustiikan perusteita ja annetaan käytännön vinkkejä niin pienen pajan akustiikan parantamiseen kuin ison studion rakentamista varten.

Ti 7.4. klo 13:00
Oma ääni – Aija Puurtinen ja Emma Salokoski
Pakkahuone, Rantakatu 2

Kuinka oma ääni on löytynyt ja muuttunut vuosien varrella? Miten tähän on vaikuttanut oman laulutekniikan kehittyminen ja kehontuntemus? Näiden teemojen lisäksi keskustellaan mm. musiikinkoulutuksen ja laulunopetuksen merkityksestä artistina/artistiksi kasvamiseen.
Kuorosodastakin tuttu Emma-palkittu Emma Salokoski on monipuolinen laulaja, joka on työskennellyt laaja-alaisesti musiikin saralla ja levyttänyt niin jazzia kuin lastenlauluja. Salokoski on myös valtuutettu Complete vocal technique-opettaja.
Aija Puurtinen on tullut tunnetuksi Honey B and the T-Bones-yhtyeen laulaja-basistina sekä sooloartistina. Puurtinen valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin tohtoriksi ja toiminut opettajana useissa oppilaitoksissa.

Ke 8.4. klo 12:00
Musa-alan tulevaisuustunnit – Pauli Komonen
Kerubin Sali, Siltakatu 1

Millaisia ovat tulevaisuuden kuluttajat? Mitkä trendit ja ilmiöt tulevat vaikuttamaan musiikkialaan? 15/30 Researchin Pauli Komonen on sosiologi ja trendianalyytikko, jonka erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat mm. nuoriso- ja alakulttuurit sekä populaarikulttuurin ilmiöt. Luennolla hän keskittyy tulevaisuuden kuluttajuuteen: elämäntapavalintoihin, viestinnän tapoihin, kulutuspreferensseihin, erilaisiin kohderyhmiin. Lisäksi tutustutaan uusiin ilmiöihin, jotka vaikuttavat musa-alan tulevaisuuteen.
15/30 Research tutkii nykyhenkeä ja ennakoi tulevaisuutta ja on mm. toteuttanut Kansallisen Nuorisotutkimuksen vuosittain.

To 9.4. klo 12-16:00
Studiossa Anssi Kipon kanssa
SF Sound Studio, Vanha Nurmeksentie 82 A
Rajoitettu määrä paikkoja, 15 ensimmäistä mahtuu. Ilmoittautuminen sitova.

Anssi Kipon kanssa käydään päivän aikana läpi seuraavia teemoja: Metallialbumin työstö ja äänityslaadun tärkeys. Tuottajan rooli ja kuinka artistista saadaan paras mahdollinen irti. Näitä asioita havainnollistetaan kuuntelemalla mm. Ensiferum –yhtyeen One Man Army –albumin raitoja.
Anssi Kippo on Astia-studion perustaja ja lähinnä metallialbumeita tuottanut äänialan ammattilainen, jonka ura on jatkunut jo yli kaksikymmentä vuotta. Hän on työstänyt mm. kolme Children Of Bodomin albumia, kiertänyt neljä vuotta Children Of Bodomin keikkamiksaajana ja kiertuemanagerina ympäri maailmaa, tuottanut/äänittänyt/miksannut juuri julkaistun Ensiferum-yhtyeen One Man Army -albumin, joka on tällä hetkellä Suomen virallisen albumilistan ykkösenä.

To 23.4. klo 15:00
Kuinka sanat syntyvät?- Mariska
Pakkahuone, Rantakatu 2

Mariskan kanssa keskustellaan siitä, kuinka hänestä tuli sanoittaja, miten hän räätälöi tekstinsä sen tilanneelle artistille ja millaisista elementeistä laadukas sanoitus ylipäätänsä koostuu. Haastattelijana toimii Janne Sivonen.
Mariska on suomalainen iskelmä-, pop- jazzlaulaja ja hiphop-artisti, sanoittaja ja säveltäjä. Mariska on sanoittanut mm. Jenni Vartiaisen ja Anna Puun hittikappaleita.