Joensuun Popmuusikot ry

Suositut sävellys- ja tuotantokurssit saavat jatkoa!

Teetkö lauluja? Pyritkö hankkimaan siitä itsellesi ammatin? Haluatko oppia lisää säveltämisestä, äänittämisestä ja tuottamisesta niin teorian kuin käytännön tasolla? Olisiko mukavaa saada lisää kontakteja muihin biisintekijöihin/sanoittajiin ja tehdä lauluja yhdessä? Tule mukaan sävellys- ja tuotantoryhmään!

Maaliskuussa 2016 starttaa uusi kuukausittain kokoontuva sävellys- ja tuotantoryhmä. Ryhmän vetäjinä toimivat Janne Sivonen ja Tommi Ilonen, jotka kommentoivat osallistujien kappaleita ja kouluttavat biisintekijöitä mm. käymällä läpi ajankohtaisia hittejä ja klassikkokappaleita. Opetuksen ja ohjauksen painotus on laveasti ajateltuna pop-, folk-, indie- ja rockmusiikissa. Koska tuottaminen ja säveltäminen liittyvät vahvasti toisiinsa, pyrimme kohdistamaan huomion kappalerakenteen, sointuharmonian ja melodian lisäksi biisien soundi- ja sovitusratkaisuihin. Tapaamisten yhteydessä ryhmäläiset tekevät lauluja yhdessä ja saavat tietoa lauluntekijöiden työtilaisuuksista ja ansaintarakenteesta. Käymme myös läpi äänitystekniikoita ja -laitteita, joilla omien äänitysten laatua ja mielenkiintoa saa kohotettua.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan sävellys- ja tuotantoryhmän toimintaan, lähetä 29.02.2016 mennessä hakemus osoitteeseen janne.sivonen@ilosaarirock.fi. Hakemukseen tulee sisällyttää yksi oma sävellys sekä vapaamuotoinen kuvaus omasta musiikillisesta menneisyydestä ja säveltämiseen/tuottamiseen liittyvistä tavoitteista. Kuvauksen tulee mahtua yhdelle A4-sivulle. Lähetä samassa sähköpostissa kuvauksesi sekä kappaleesi MP3-muodossa. Otsikoi/laita viestisi aiheeksi ”sävellysryhmä2016”. Paikkoja on rajoitetusti. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Ensimmäinen tapaaminen on keskiviikkona 9.3.2016 Joensuun Popmuusikoiden toimistolla osoitteessa Suvantokatu 1-3. Kokoontumisten alustava aikataulu on seuraavanlainen:

keskiviikko 9.3. klo 18–21

keskiviikko 23.3. klo 18–21

keskiviikko 6.4. klo 18–21

keskiviikko 13.4. klo 18–21

Lauantai ja sunnuntai 23.–24.4. (viikonloppuleiri Joensuussa)

keskiviikko 4.5. klo 18–21

(Aikataulumuutokset ovat mahdollisia)

Janne Sivonen on Pumppu Pro -hankkeen tuottaja ja edesmenneen Stella-yhtyeen biisintekijä. Tommi Ilonen toimii freelancemuusikkona ja opettajana.


P.S. Uusi sanoittajaryhmä on tulossa erikseen. Lisätietoja tulee lähiaikoina.

**

Pumppu Pro-hanke kehittää paikallisten musiikinteko taitoja, edistää musiikkialan palveluliiketoiminnan syntymistä ja auttaa alan opiskelijoita laajentamaan ymmärrystä alan työelämämahdollisuuksista. Hanketta rahoittavat Pohjois-Karjalan ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.