Joensuun Popmuusikot ry

Suomen musa-alan huippuammattilaiset kouluttavat!

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu Pro- ja Joensuu Rock Academy-hankeet järjestävät yhteistyönä kevään aikana useita ilmaisia koulutustilaisuuksia pohjoiskarjalaisille muusikoille. Kouluttajiksi on haalittu joukko kotimaisen musiikkialan huippuammattilaisia kuten Olavi Uusivirta ja Matti Mikkola. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

24.2. Keikkamyynnin salat: Mikko Varjamo
25.2. Tuottaja persoonallisen soundin takana: Matti Mikkola
4.3. Bändin imago ja visuaalisuus: Ville Malja
10.3. Lava haltuun: Olavi Uusivirta


24.2. klo 18:00 Kerubi
Keikkamyynnin salat: Mikko Varjamo

Mitä ihmettä tarkoittaa keikkamyyjä? Milloin semmoinen on ajankohtainen, miten semmoisen saa ja mitä se oikein tekee? Luennossaan näihin kysymyksiin vastauksia valottaa vantaalaistunut pohjoiskarjalaiset juuret omaava Mikko Varjamo.

Mikko Varjamo on Fried Live oy:n yksi perustajista ja omistajista. Varjamon kautta kulkee mm. Olavi Uusivirran, Pyhimyksen, Lyömättömien ja Scandinavian Music Groupin keikat. Varjamo toimii myös Fried Liven markkinointipäällikkönä.

25.2. klo 16:00 Kerubin Sali
Tuottaja persoonallisen soundin takana: Matti Mikkola

Tuottajan vastuulla on haastaa artistia ja saada tuotua lisää sisältöä äänityksiin. Taiteellisen näkemyksen lisäksi tuottajalta vaaditaan kykyä pysyä aikataulussa, budjetissa ja väleissä kaikkien äänitysprosessiin kuuluvien ihmisten kanssa. Mikkolan kanssa käydään läpi kuinka hän on löytänyt oman tapansa toimia tuottajana, mitä lisäarvoa hänen palkkaamisensa tuo artistille, miten hän hinnoittelee työnsä, kuinka on mahdollista pysyä kartalla muuttuvista tyylisuunnista ja pitää itsensä ajankohtaisena tekijänä vuosi toisensa jälkeen?

Matti Mikkola voitti vuonna 2014 ansaitusti vuoden parhaan tuottajan Emma-palkinnon. Palkinto tuli Pepe ja Saimaa –albumista, joka palkittiin samassa gaalassa vuoden parhaana rock-albumina sekä kriitikoiden suosikkina. Mikkola on tuottanut viime vuosina Saimaan lisäksi levyjä mm. Tehosekoittimelle, Stigille, Jesse Kaikurannalle ja Laura Närhelle.

4.3. klo 16:00 Pakkahuone
Bändin imago ja visuaalisuus: Ville Malja

Rock- ja popkulttuurissa visuaalisuus on ollut aina tärkeää. Musiikin lisäksi menestyneimmillä bändeillä ja artisteilla on ollut poikkeuksetta oma, tunnistettava visuaalinen maailmansa. Stonen logon tietää melkein kaikki, vaikka musiikista ei olisi tietoa. Joskus visuaaliset tunnusmerkit ovat tunnetumpia, kuin itse musiikki. Tunnistettava visuaalisuus on nousevalle artistille mahdollisuus, mutta voi myös kääntyä itseään vastaan. Luennossaan Ville Malja kertoo mm. omien kokemustensa kautta bändin imagon rakentumisesta ja visuaalisuudesta.

Ville Malja tunnetaan parhaiten Lapko-yhtyeen solistina, biisintekijänä sekä freelance-valokuvaajana.

10.3. klo 18:15 Pakkahuone
Lava haltuun: Olavi Uusivirta

Miten valmistaudutaan ottamaan haltuun festareiden päälava? Eroaako se keikasta pizzerian nurkassa? Olavi Uusivirta valottaa omia metodejaan ja kokemuksiaan siitä, miten lavalla ollaan ja suuret yleisöt otetaan haltuun.

Olavi Uusivirta on muusikko, laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä. Useita levyjä ja hittibiisejä julkaissut Uusivirta on esiintynyt Suomen suurimmilla klubeilla ja festareilla. Uusivirta on näytellyt useissa suomalaisissa leffoissa ja tunnettu mm. Cisse Häkkisen roolista Ganes-elokuvassa.

**

Pumppu Pro tukee biisintekijöitä ja bändejä matkalla kohti ammattilaisuutta ja sparraa pohjoiskarjalaisten lauluntekijöiden sävellyksiä ja sanoituksia paremmiksi alan huippujen avulla. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus ja Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö Josek Oy.

Joensuu Rock Academy -hankkeen tavoitteena on edistää musiikin avulla nuorten osallisuutta, yhdenvertaisuutta ja arjen hallintaa. Hanketta rahoittavat Etelä-Savon ELY-keskus ja Joensuun Kaupunki.