Joensuun Popmuusikot ry

Kevään huippukouluttajina Anssi Kela, Arto Tuunela ja monia muita!

Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu Pro- ja Joensuu Rock Academy -hankkeet tuovat taas Suomen huippunimiä kouluttamaan pohjoiskarjalaisia muusikoita! Loppukevään aikana vierailemaan saapuvat mm. Arto Tuunela ja Anssi Kela. Kaikki koulutukset ovat ilmaisia ja ikärajattomia. Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.

6.-7.4. Rättikauppaa käytännössä: Tomi Riionheimo
12.4. Ideasta valmiiksi kappaleeksi: Arto Tuunela
28.4. Tiedotus ja A&R-toiminta: Jouni “Tami” Tamminen
3.5. Miten minusta tuli minä: Douglas Blair / W.A.S.P.
18.5. Artisti, biisintekijä ja somesankari: Anssi Kela


Rättikauppaa käytännössä osa 1 : Tomi Riionheimo
6.4. klo 17:30 Joensuu Rock Academyn konttori, Kauppakatu 11, käynti sisäpihalta

Mitä tuotteita kannattaa miettiä oheismyyntiin? Miten niitä hommataan? Millaisia kokemuksia merkkareiden myymisestä mailman keikkapaikoilla on syntynyt? Miten niitä oikein kannattaa myydä? Oheistuotemyynnin käytännön asioita valoittamassa pitkän kokemuksen aiheesta omaava Tomi Riionheimo.

Tomi Riionheimo on suomalainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän toimii myös Eläkeläiset-yhtyeen graafikkona, oheistuotemyyjänä ja kiertuemanagerina taiteilijanimellä Pekka Jokinen

Rättikauppaa käytännössä osa 2: Tomi Riionheimo
7.4. klo 17:30 Joensuu Rock Academyn konttori, Kauppakatu 11, käynti sisäpihalta

Oheistuotteita on hankittu, mutta mitenkäs niitä hinnoitellaan, miten menee talousasiat, entä verot? Miten kauppa saadaan käymään? Oheistuotemyynnin käytännön asioita valoittamassa pitkän kokemuksen aiheesta omaava Tomi Riionheimo.

Tomi Riionheimo on suomalainen sarjakuvataiteilija, kuvittaja, elokuvaohjaaja ja tuottaja. Hän toimii myös Eläkeläiset-yhtyeen graafikkona, oheistuotemyyjänä ja kiertuemanagerina taiteilijanimellä Pekka Jokinen

Ideasta valmiiksi kappaleeksi: Arto Tuunela
12.4. klo 18:00 Kerubi, Kellari

Pariisin Kevään johtohahmo Arto Tuunela saapuu kertomaan siitä, mistä hän saa inspiraation omiin kappaleisiinsa ja millainen prosessi on saattaa ne julkaisukuntoon. Pariisin Kevään persoonallinen tuotanto on vaikuttanut monien kotimaisten bändien soundiin ja Tuunela on myös arvostettu lyyrikko. Tuunelan kappaleet kuulostavat kauniilta ja pakottomilta, mutta onko niiden synnyttäminen helppo ja luonnollinen prosessi? Millaisia metodeja Tuunela käyttää sävellysten, sanoitusten ja tuotantojen tekemiseen?

Arto Tuunela on säveltäjä, sanoittaja, tuottaja, äänittäjä, miksaaja, laulaja ja kitaristi. Hänet tunnetaan Pariisin Kevät -yhtyeen laulajana ja biisintekijänä. Tuunela toimii myös tuottajana ja on ollut mukana tekemässä mm. CMX:n ja Pete Parkkosen albumeita.

Tiedotus ja A&R-toiminta: Jouni “Tami” Tamminen
28.4. klo 17:00 Joensuu Rock Academyn konttori, Kauppakatu 11, käynti sisäpihalta

Miten bändi saa musiikkinsa esille medialle ja yleisölle. Mitenkäs sitten kiinnitetään levy-yhtiön ja sen A&R-henkilön huomion? A&R on juuri se henkilö, joka kiinnittää uudet bändit levy-yhtiölle, valitsee tuottajat ja studiot. Vinkkejä jakamassa Jouni Tamminen.

Jouni Tamminen omaa pitkän historian musiikkialalla ja on tunnettu mm. Exogenic-levy-yhtiön taustalta. Tällä hetkellä Tamminen tekee keikkaluontoisesti PR / A&R-hommia Stupido Recordsille.

Miten minusta tuli minä: Douglas Blair / W.A.S.P.
3.5. klo 18:00, Pakkahuone

Douglas Blair on kiertänyt maailmaa nähden mitä erilaisimpia keikkapaikkoja ja valtavia festariareenoita. Miten Blair päätyi W.A.S.P.:n kitaristiksi? Miten ammattilainen tienaa elantonsa?

Douglas Blair on yhdysvaltalainen muusikko ja heavy metal -yhtye W.A.S.P.:in kitaristi. Blair on perehtynyt myös kitaroiden rakentamiseen ja kehittänyt uudenlaisia soittimia.

Artisti, biisintekijä ja somesankari: Anssi Kela
18.5. klo 16:00 Kerubi

Anssi Kelan notkeus on kadehdittavaa. Hän on julkaissut musiikkia kahdenkymmenen vuoden ajan ja sen lisäksi kirjoittanut kirjoja, ajanut kilpaa F3-formuloilla, tehnyt tv-ohjelmia sekä noussut koko kansan tuntemaksi somepersoonaksi, josta on mahdotonta olla pitämättä. Miten laulut syntyvät, mikä on pitkän uran salaisuus, onko sometempausten tekeminen leikkiä vai työtä ja miten tunnistaa hyvät ideat huonoista? Tule Kerubille ja osallistu keskusteluun!

Anssi Kela on pitkänlinjan muusikko ja laulaja-lauluntekijä.

Koulutuksiin voit ilmoittautua täällä.