Joensuun PopmuusikotKerubi

Hyvä jätkät!

Hyvä jätkät! on Joensuun Popmuusikot ry:n rahaston jakama tunnustuspalkinto, joka jaetaan Rokumentti Rock Film Festival -tapahtuman yhteydessä marraskuussa. Palkintopokaali myönnetään pohjoiskarjalaiselle yhtyeelle, joka on omalla työllään ja asenteellaan osoittanut ansaitsevansa tunnustuksen.

Hyvä jätkät 2016: Sakari Preuss

Laulaja-lauluntekijä Kalle Kaasinen on elävä esimerkki siitä, että pitkäjänteisellä työllä voi saavuttaa tuloksia ilman, että tinkii musiikin taiteellisesta tasosta. Sakari Preuss ‑taiteilijanimellä lauluja julkaiseva Kaasinen on kehittänyt sävellys- ja sanoitustaitojaan vuosien saatossa määrätietoisesti ja etsinyt herkeämättä omaa ääntään ja tapaansa tehdä musiikkia. Omaperäisen laulajan taito on kasvanut jokaisen omakustannejulkaisun myötä ja lopulta tehty työ sai palkkansa, kun tuottaja Nick Triani kiinnostui Kaasisen musiikista ja ryhtyi miehen tuottajaksi. Nyt takana on ensimmäinen EP-julkaisu, joka on huomioitu hyvin musiikkimedioissa. Kaasinen on hyvä esimerkki tinkimättömästä uskosta omiin lauluihin.

Kalle Kaasinen saa palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiin sekä ilmaisen studiopäivän SF-Sound studiosta. Lisäksi Kerubi lupaa järjestää artistille keikkatilaisuuden.

Hyvä jätkät 2015: Motions

Vuoden 2015 palkinnon sai elektropop-duo Motions. Duo vakuutti Popmuusikoiden rahaston raadin nöyrällä, mutta menestyksennälkäisellä asenteellaan. Raadin mukaan yhtyeellä on hieno tulevaisuus edessään ja bändi osoittaa esimerkillään, kuinka myös Pohjois-Karjalasta on mahdollista nousta menestykseen. Motions sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa Lehmossa sijaitsevasta SF Sound -studiosta. Lisäksi ravintola Kerubi lupaa järjestää yhtyeelle keikkatilaisuuden vuoden 2016 aikana.

Hyvä jätkät 2014: Detonator

Vuoden 2014 palkinnon saanut Detonator vakuutti Popmuusikoiden raadin nopealla kehityksellään ja ammattimaisella työmoraalillaan. 17-19-vuotiaista muusikoista koostuva yhtye on kehittynyt nopealla aikavälillä uskottavaksi keikkakoneeksi, joka ei häpeile kymmenen vuotta vanhempien soittajien kanssa esiintyessään. Yhtye sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa SF Sound - studiolta. Lisäksi ravintola Kerubi sitoutuu ottamaan yhtyeen keikalle kevään 2015 aikana.

Hyvä jätkät 2013: Inthraced

Vuonna 2013 palkinnon sai melodista extreme-metallia soittava Inthraced. Popmuusikoiden raadin mukaan Inhraced on hionut uransa aikana musiikkinsa omaperäiseksi paketiksi teknistä taitoa, vauhtia ja vaaraa. Yhtye saa palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa SF Sound -studiolta.

Hyvä jätkät 2012: Distress of Ruin

Vuoden 2012 palkinnon saaja on melodista death metallia soittava Distress of Ruin. Bändi on keikkaillut runsaasti eri yhteyden kanssa jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja saanut näkyvyyttä ensidemolleen metallimusiikkiin keskittyvissä verkkojulkaisuissa. Bändin jäsenet ovat myös tehneet paljon töitä soittotaitonsa kehittämisen eteen, mikä vakuutti palkinnon valitsijaraadin.

Hyvä jätkät 2011: Distral

Vuonna 2011 palkinto myönnettiin Distralille. Voittajan valintaan vaikutti yhtyeen tee-se-itse-asenne liittyen demojen äänitykseen ja erityisesti omien keikkojen aktiiviseen järjestämiseen, josta viimeisimpänä esimerkkinä Itä- ja Keski-Eurooppaan suuntautunut kiertue.

Hyvä jätkät 2010: Pearly Gates

Vuonna 2010 palkinnon sai Pearly Gates. Valinnan peruste oli Pearly Gatesin sinnikäs suhde keikkailuun ja tinkimätön tekemisen meininki.

Hyvä jätkät 2009: Even Steven

Vuonna 2009 palkinto myönnettiin Even Steven -yhtyeelle. Perusteena valinnalle toimi yhtyeen vakuuttava aktiivisuus oman tuotannon tekemisessä sekä esiintymistilaisuuksien järjestämisessä.

Joensuun Popmuuskot ry Ilosaaririrock Rokumentti Rock Film Festival Nuori Rytmi Oy Kulttuurikeskus Karjalantalo Joensuun Töminä Oy Ravintola Kerubi