Joensuun Popmuusikot ry

Hyvä tyypit!

Hyvä tyypit! on Joensuun Popmuusikot ry:n rahaston jakama tunnustuspalkinto, joka jaetaan Rokumentti Rock Film Festival -tapahtuman yhteydessä marraskuussa. Palkintopokaali myönnetään pohjoiskarjalaiselle yhtyeelle, joka on omalla työllään ja asenteellaan osoittanut ansaitsevansa tunnustuksen.

Hyvä Tyypit 2018: Luukas Oja

Kymmenettä kertaa jaettavan Joensuun Popmuusikot ry:n Hyvä tyypit-tunnustuspalkinnon sai tänä vuonna Luukas Oja. Suoraviivaista ja energistä rokkia soittava, duosta bändiksi kasvanut Luukas Oja todistaa että ala-asteen bändiharrastajista kasvaa taitavia ja rohkeita muusikoita oikealla rohkaisulla ja tuella. Luukas Ojan ensimmäinen sinkkujulkaisu Muijista sai näkyvyyttä mm. YleX-radiokanavalla.

– Ihan supermahtavaa, tuli kyllä ihan puskista! Palkinto tuntuu ihan mielettömältä kunnianosoitukselta, se kannustaa ja motivoi tekemään hommia entistäkin kovemmin. Päällimmäisenä mielessä on äärimmäinen kiitollisuus ja kaiken lisäksi palkinnolla on armoton ajoitus. Studio on buukkaamatta ja seuraavat julkaisut odottavat vain äänittämistä, toteaa Luukas Ojan Iita Ylönen.

Luukas Oja sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin Deluxe Music DLX Helsinki musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa Lehmossa sijaitsevasta SF-Sound studiosta.

Hyvä tyypit 2017: MC Rontti

Vuoden 2017 palkinnon saa rap-artisti MC Rontti. Popmuusikoiden rahasto vakuuttui artistin omasta tinkimättömästä musiikkista. Miikka "Rontti" Marjamaa on myös ollut mukana aktiivisesti kehittämässä joensuulaista rap-kulttuuria vetämällä hanketta missä järjestettiin mm. työpajoja sekä keikkatilaisuuksia paikallisille räppäreille.

MC Rontti sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin Deluxe Music DLX Helsinki -musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa SF-Sound studiosta. Lisäksi ravintola Kerubi lupaa järjestää yhtyeelle keikkatilaisuuden vuoden 2018 aikana.

Hyvä tyypit 2016: Sakari Preuss

Laulaja-lauluntekijä Kalle Kaasinen on elävä esimerkki siitä, että pitkäjänteisellä työllä voi saavuttaa tuloksia ilman, että tinkii musiikin taiteellisesta tasosta. Sakari Preuss ‑taiteilijanimellä lauluja julkaiseva Kaasinen on kehittänyt sävellys- ja sanoitustaitojaan vuosien saatossa määrätietoisesti ja etsinyt herkeämättä omaa ääntään ja tapaansa tehdä musiikkia. Omaperäisen laulajan taito on kasvanut jokaisen omakustannejulkaisun myötä ja lopulta tehty työ sai palkkansa, kun tuottaja Nick Triani kiinnostui Kaasisen musiikista ja ryhtyi miehen tuottajaksi. Nyt takana on ensimmäinen EP-julkaisu, joka on huomioitu hyvin musiikkimedioissa. Kaasinen on hyvä esimerkki tinkimättömästä uskosta omiin lauluihin.

Kalle Kaasinen saa palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiin sekä ilmaisen studiopäivän SF-Sound studiosta. Lisäksi Kerubi lupaa järjestää artistille keikkatilaisuuden.

Hyvä tyypit 2015: Motions

Vuoden 2015 palkinnon sai elektropop-duo Motions. Duo vakuutti Popmuusikoiden rahaston raadin nöyrällä, mutta menestyksennälkäisellä asenteellaan. Raadin mukaan yhtyeellä on hieno tulevaisuus edessään ja bändi osoittaa esimerkillään, kuinka myös Pohjois-Karjalasta on mahdollista nousta menestykseen. Motions sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa Lehmossa sijaitsevasta SF Sound -studiosta. Lisäksi ravintola Kerubi lupaa järjestää yhtyeelle keikkatilaisuuden vuoden 2016 aikana.

Hyvä tyypit 2014: Detonator

Vuoden 2014 palkinnon saanut Detonator vakuutti Popmuusikoiden raadin nopealla kehityksellään ja ammattimaisella työmoraalillaan. 17-19-vuotiaista muusikoista koostuva yhtye on kehittynyt nopealla aikavälillä uskottavaksi keikkakoneeksi, joka ei häpeile kymmenen vuotta vanhempien soittajien kanssa esiintyessään. Yhtye sai palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa SF Sound -studiolta. Lisäksi ravintola Kerubi sitoutuu ottamaan yhtyeen keikalle kevään 2015 aikana.

Hyvä tyypit 2013: Inthraced

Vuonna 2013 palkinnon sai melodista extreme-metallia soittava Inthraced. Popmuusikoiden raadin mukaan Inhraced on hionut uransa aikana musiikkinsa omaperäiseksi paketiksi teknistä taitoa, vauhtia ja vaaraa. Yhtye saa palkinnoksi komean pokaalin lisäksi lahjakortin DLX-musiikkiliikkeeseen sekä studioaikaa SF Sound -studiolta.

Hyvä tyypit 2012: Distress of Ruin

Vuoden 2012 palkinnon saaja on melodista death metallia soittava Distress of Ruin. Bändi on keikkaillut runsaasti eri yhteyden kanssa jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja saanut näkyvyyttä ensidemolleen metallimusiikkiin keskittyvissä verkkojulkaisuissa. Bändin jäsenet ovat myös tehneet paljon töitä soittotaitonsa kehittämisen eteen, mikä vakuutti palkinnon valitsijaraadin.

Hyvä tyypit 2011: Distral

Vuonna 2011 palkinto myönnettiin Distralille. Voittajan valintaan vaikutti yhtyeen tee-se-itse-asenne liittyen demojen äänitykseen ja erityisesti omien keikkojen aktiiviseen järjestämiseen, josta viimeisimpänä esimerkkinä Itä- ja Keski-Eurooppaan suuntautunut kiertue.

Hyvä tyypit 2010: Pearly Gates

Vuonna 2010 palkinnon sai Pearly Gates. Valinnan peruste oli Pearly Gatesin sinnikäs suhde keikkailuun ja tinkimätön tekemisen meininki.

Hyvä tyypit 2009: Even Steven

Vuonna 2009 palkinto myönnettiin Even Steven -yhtyeelle. Perusteena valinnalle toimi yhtyeen vakuuttava aktiivisuus oman tuotannon tekemisessä sekä esiintymistilaisuuksien järjestämisessä.