Joensuun Popmuusikot ry

Ilosaarirock

Kuumana kesänä 1971 joensuulaiset musiikkiaktiivit intoilivat Turussa kertaalleen järjestetystä rokkifestivaalista ja manailivat kotikaupunkinsa mitättömiä mahdollisuuksia päästä kuulemaan rockmusiikkia. Intoilusta ja manailusta syntyivät Joensuun Popmuusikot ry sekä ensimmäinen oma rockfestivaali. Kaupungin keskellä Ilosaaressa järjestetyssä tapahtumassa 500 lipun ostanutta kuunteli kuorma-auton lavalla soittavia paikallisia yhtyeitä. Pääsyliput maksoivat kolme markkaa.

Vuosien ja useiden kolhujen karaisemana Ilosaarirock on kohonnut nykyiseen asemaansa Suomen suurten rockfestivaalien joukkoon. Nykyiseen paikkaansa Joensuun Laulurinteelle Ilosaarirock siirtyi kesällä 1991. Uusi festivaalialue mahdollisti puitteidensa puolesta tapahtuman kasvun. Ilosaarirockiin kiinnitettiin bändejä ympäri maailman ja yleisö löysi tiensä paikalle tuhatmäärin. Menestystarina oli valmis alkamaan.

Tänä päivänä Ilosaarirock on rakastettu ja arvostettu kolmipäiväinen tapahtuma, joka kerää Laulurinteelle artisteineen ja työntekijöineen päivittäin yli 27 000 kävijää. Ilosaarirockin hymyilevästä hengestä sekä ikuisesta auringonpaisteesta on muodostunut käsite, joka saa tuhannet ihmiset suuntaamaan kesämatkansa Laulurinteelle uudestaan ja uudestaan. Ilosaarirockin liput on myyty loppuun jo vuodesta 1995 lähtien.

Ilosaarirockin henki syntyy vapaaehtoistyöstä. Koko touhu on alkanut pyyteettömänä intoiluna ja samaa vapaaehtoista intoa pidetään yllä loppuun saakka. Joka kesä festivaalia on tekemässä yli tuhat vapaaehtoista työntekijää.

Ilosaarirockin sivut: www.ilosaarirock.fi