Usein kysytyt kysymykset

Tässä muutamia yleisiä kysymyksiä ja vastauksia liittyen Joensuun Popmuusikot ry:n myöntämiin apurahoihin.

Miten apurahaa haetaan?

Täyttämällä sähköinen lomake. Huomaa, että sinun täytyy selvittää arvio hankkeen kustannuksista ennen hakemista. Ilmoita hakemuksessa selkeästi eriteltynä mistä kokonaiskustannukset syntyvät. Esimerkiksi monta studiopäivää tarvitset ja mitä päivä maksaa. Kerro myös selkeästi mihin apurahaa haetaan. Esimerkiksi "debyyttialbumin äänityskustannuksiin".

Mihin apurahaa voi hakea?

Apurahaa voi hakea esimerkiksi studiokuluihin, keikkamatkoihin tai tapahtumien järjestämiseen. Huomaa, että esimerkiksi CD-levyjen painokustannuksiin apurahoja ei myönnetä. Keikkamatkojen osalta tukea voi saada kuitilla todennettaviin kuluihin, ei kilometrikorvauksiin.

Voiko apurahaa hakea äänityskustannuksiin?

Kyllä voi. Huomaa, että apuraha myönnetään vain todennettuihin kustannuksiin. Eli tarvitset laskun ja kuitit studion vuokrasta tai maksetuista palkkioista.

Voiko apurahaa saada, jos äänittää kotona?

Kyllä voi. Tässäkin tapauksessa tarvitset laskun ja kuitit kustannuksista, kuten esimerkiksi maksetuista palkoista. Joskus voi olla myös hyvä ostaa vaikkapa miksaus- tai masterointiapua ammattilaisilta. Mikäli kuluja ei synny, ei apurahoja voida myöntää.

Voiko rahaa hakea tapahtumaan?

Kyllä voi. Kulut ja mahdolliset tuotot tulee eritellä hakemuksessa.

< Takaisin


Liity Joensuun Popmuusikoiden jäseneksi >