Hyvä tyypit! -palkinto

Hyvä tyypit! on Poppareiden rahaston jakama tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain. Vuodesta 2009 jaettu palkinto myönnetään pohjoiskarjalaiselle yhtyeelle, joka on omalla työllään ja asenteellaan osoittanut ansaitsevansa tunnustuksen.

Palkitut artistit:

2023: Veila

Tunnustuspalkinto 2023 myönnettiin tuoreelle joensuulaislähtöiselle yhteiskanteleyhtye Veilalle, innovaatiovoimaa ja relevanttiutta on Veilaan pakattu.

2019: Nevicate

Vuodesta 2014 toiminut Nevicate soittaa metallia, jossa sinfoniset sävyt yhdistyvät popvivahteisiin ja elektronisiin elementteihin. Nuorten soittajien tinkimättömyys ja määrätietoisesti eteenpäin vievä asenne vakuuttivat Popmuusikoiden raadin.

2018: Luukas Oja

Suoraviivaista ja energistä rokkia soittava, duosta bändiksi kasvanut Luukas Oja todistaa että ala-asteen bändiharrastajista kasvaa taitavia ja rohkeita muusikoita oikealla rohkaisulla ja tuella. Luukas Ojan ensimmäinen sinkkujulkaisu Muijista sai näkyvyyttä mm. YleX-radiokanavalla.

2017: MC Rontti

Vuoden 2017 palkinnon saa rap-artisti MC Rontti. Popmuusikoiden rahasto vakuuttui artistin omasta tinkimättömästä musiikkista. Miikka "Rontti" Marjamaa on myös ollut mukana aktiivisesti kehittämässä joensuulaista rap-kulttuuria vetämällä hanketta missä järjestettiin mm. työpajoja sekä keikkatilaisuuksia paikallisille räppäreille.

2016: Sakari Preuss

Laulaja-lauluntekijä Kalle Kaasinen on elävä esimerkki siitä, että pitkäjänteisellä työllä voi saavuttaa tuloksia ilman, että tinkii musiikin taiteellisesta tasosta. Sakari Preuss taiteilijanimellä lauluja julkaiseva Kaasinen on kehittänyt sävellys- ja sanoitustaitojaan vuosien saatossa määrätietoisesti ja etsinyt herkeämättä omaa ääntään ja tapaansa tehdä musiikkia. Omaperäisen laulajan taito on kasvanut jokaisen omakustannejulkaisun myötä ja lopulta tehty työ sai palkkansa, kun tuottaja Nick Triani kiinnostui Kaasisen musiikista ja ryhtyi miehen tuottajaksi. Nyt takana on ensimmäinen EP-julkaisu, joka on huomioitu hyvin musiikkimedioissa. Kaasinen on hyvä esimerkki tinkimättömästä uskosta omiin lauluihin.

2015: Motions

Vuoden 2015 palkinnon sai elektropop-duo Motions. Duo vakuutti Popmuusikoiden rahaston raadin nöyrällä, mutta menestyksennälkäisellä asenteellaan. Raadin mukaan yhtyeellä on hieno tulevaisuus edessään ja bändi osoittaa esimerkillään, kuinka myös Pohjois-Karjalasta on mahdollista nousta menestykseen.

2014 Detonator

Vuoden 2014 palkinnon saanut Detonator vakuutti Popmuusikoiden raadin nopealla kehityksellään ja ammattimaisella työmoraalillaan. 17-19-vuotiaista muusikoista koostuva yhtye on kehittynyt nopealla aikavälillä uskottavaksi keikkakoneeksi, joka ei häpeile kymmenen vuotta vanhempien soittajien kanssa esiintyessään.

2013: Inthraced

Vuonna 2013 palkinnon sai melodista extreme-metallia soittava Inthraced. Popmuusikoiden raadin mukaan Inhraced on hionut uransa aikana musiikkinsa omaperäiseksi paketiksi teknistä taitoa, vauhtia ja vaaraa.

2012 Distress of Ruin

Vuoden 2012 palkinnon saaja on melodista death metallia soittava Distress of Ruin. Bändi on keikkaillut runsaasti eri yhteyden kanssa jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana ja saanut näkyvyyttä ensidemolleen metallimusiikkiin keskittyvissä verkkojulkaisuissa. Bändin jäsenet ovat myös tehneet paljon töitä soittotaitonsa kehittämisen eteen, mikä vakuutti palkinnon valitsijaraadin.

2011: Distral

Vuonna 2011 palkinto myönnettiin Distralille. Voittajan valintaan vaikutti yhtyeen tee-se-itse-asenne liittyen demojen äänitykseen ja erityisesti omien keikkojen aktiiviseen järjestämiseen, josta viimeisimpänä esimerkkinä Itä- ja Keski-Eurooppaan suuntautunut kiertue.

2010 Pearly Gates

Vuonna 2010 palkinnon sai Pearly Gates. Valinnan peruste oli Pearly Gatesin sinnikäs suhde keikkailuun ja tinkimätön tekemisen meininki.

2009: Even Steven

Vuonna 2009 palkinto myönnettiin Even Steven -yhtyeelle. Perusteena valinnalle toimi yhtyeen vakuuttava aktiivisuus oman tuotannon tekemisessä sekä esiintymistilaisuuksien järjestämisessä.

< Takaisin


Liity Joensuun Popmuusikoiden jäseneksi >