Ilosaarirock

Ilosaarirock

Ilosaarirock on kävijöilleen ja tekijöilleen rakas festivaali, joka kokoaa vuosittain noin 67 000 iloista, eloista ja avointa juhlijaa yhteen yhden verrattoman viikonlopun ajaksi. Tapahtuma on Suomen toiseksi vanhin rockfestivaali ja yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Joensuun Popmuusikot ry on järjestänyt Ilosaarirockia yhtäjaksoisesti vuodesta 1971. On hyvin harvinaista, että Suomen suurimpiin kuuluvaa festivaalia järjestää aatteellinen, voittoa tavoittelematon yhdistys. Ilosaarirock järjestetään heinäkuun puolessa välissä.

Ilosaarirockin tuotoilla rahoitetaan muun muassa Joensuun Popmuusikot ry:n rahastoa, joka tukee Pohjois-Karjalan populaarikulttuuria jakamalla apurahoja kolme kertaa vuodessa. Ilosaarirock tunnetaan leppoisasta ilmapiiristä, mutkattomasta karjalaisesta asiakaspalvelusta ja vastuullisuudesta. Lisäksi festivaalin pioneerityö ympäristökuorman pienentämiseksi on kansainvälisesti tunnustettua ja palkittua.

Ilosaarirock siirtyi nykyiselle paikalleen Joensuun Laulurinteelle vuonna 1991. Festivaalialuetta laajennettiin nykyisiin mittoihin vuonna 2012 ja festivaalista tuli kolmipäiväinen vuonna 2017. Ilosaarirock kuuluu Suomen suurimpien tapahtumien joukkoon.

www.ilosaarirock.fi

< Takaisin


Liity Joensuun Popmuusikoiden jäseneksi >