Suomen suurimpiin ja vanhimpiin festivaaleihin kuuluva Ilosaarirock yhtiöitetään

Ti 11.6.2024

Elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry:n jäsenistö äänesti Ilosaarirockin yhtiöittämisen puolesta. Vuonna 1971 perustetun festivaalin liiketoiminnan yhtiöittämistä käsiteltiin tänään tiistaina Popmuusikoiden ylimääräisessä kokouksessa. Paikalla ollut jäsenistö päätti yhtiöittämisestä yksimielisesti.

Päätöksen myötä Ilosaarirockin liiketoiminta yhtiöitetään eli eriytetään yhdistyksen toiminnasta. Ilosaarirockia on tähän mennessä järjestetty yhdistyksen voimin. Yhtiöitetyn Ilosaarirockin omistajana säilyy sataprosenttisesti Joensuun Popmuusikot ry, joka omistaa jo entuudestaan Ravintola Kerubin liiketoimintaa pyörittävän Joensuun Töminä Oy:n.

– Olemme tyytyväisiä jäsenistön tekemään yksimieliseen yhtiöittämispäätökseen. Kokouksessa käytiin vilkasta keskustelua sekä yhtiöittämisen puolesta että sitä vastaan, kiitos aktiivisten jäsentemme. Tästä on hyvä jatkaa, katsomme jo innolla tulevaan, kommentoi Joensuun Popmuusikot ry:n hallituksen puheenjohtaja Simo Niiranen.

Ilosaarirockin yhtiöittäminen ei tuo muutoksia festivaalin henkilöstöön, toiminnan tapoihin tai itse tapahtumaan. Festivaali jakaa omistajansa Joensuun Popmuusikot ry:n arvot myös jatkossa. Yhtiöittämispäätöksellä ei myöskään ole vaikutusta kuluvan vuoden Ilosaarirockiin.

– Ilosaarirock on yhä itsenäinen, riippumaton, vastuullinen ja paikallinen tapahtuma, eikä mikään festivaalin olemuksessa tule yhtiöittämisen myötä muuttumaan. Näemme yhtiöittämisen ainoastaan hyvänä asiana, se vahvistaa asemaamme yhä kansainvälisemmällä ja kilpaillummalla musiikki- ja tapahtuma-alalla entisestään. Odotamme jo innolla yhtiöittämisen etenemistä, kertoo Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja ja Joensuun Töminä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niina Hattunen.

Joensuun Popmuusikot ry on vuonna 1971 perustettu itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys, joka on tullut tunnetuksi Suomen suurimpiin ja Euroopan vanhimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvan Ilosaarirockin järjestäjänä. Festivaalin tuotoilla on vuosien mittaan tuettu Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojeltu itäsuomalaista luontoa.

Lisätiedot ja haastattelut:
Joensuun Popmuusikot ry:n hallituksen puheenjohtaja Simo Niiranen, simo.niiranen@ilosaarirock.fi

Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja ja Joensuun Töminä Oy:n hallituksen puheenjohtaja Niina Hattunen, 050 506 7122, niina.hattunen@ilosaarirock.fi

< Ajankohtaisiin


Liity Joensuun Popmuusikoiden jäseneksi >